Tweewielerbedrijf (regio Utrecht)

Niet aangesloten bij een franchiseformule en eigen assortiment


Beschrijving

Een onderneming die gespecialiseerd is in de verkoop en reparatie van tweewielers. Het bedrijf is gevestigd middenin de stadskern van een stad onder de rook van Utrecht en heeft hier een uitstekende reputatie opgebouwd. De onderneming is niet aangesloten bij een franchiseformule en kan derhalve haar eigen assortiment samenstellen. Uiteraard zijn er wel samenwerkingen gesloten met een aantal gerenommeerde merken. Daarnaast draagt de onderneming het BOVAG-keurmerk.

Activiteiten
De activiteiten van de onderneming bestaan voornamelijk uit de verkoop van (nieuwe) fietsen. Circa 60% van de totale omzet komt uit de verkoop van nieuwe tweewielers. Ruim de helft daarvan betreft de aanschaf van een e-bike. Naar verwachting zal dit aantal door toenemende populariteit van de zakelijke leasefiets toenemen. Daarnaast heeft de situatie omtrent Covid-19 geleid tot historisch hoge omzetniveaus. Ook op de (middel-)lange termijn zijn de vooruitzichten positief.   

Werkplaats
Het restant van de omzet wordt gerealiseerd in de werkplaats en met de verkoop van onderdelen en accessoires.

Interne organisatie
Naast de ondernemer zijn er 4 personen werkzaam binnen de onderneming. De ondernemer is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, commercie en samenstellen van het assortiment. Alle medewerkers zijn fietstechnicus en twee van hen zijn ook betrokken bij de verkoop. De werknemers zijn zeer betrokken en loyaal.

Financieel resultaat
De onderneming heeft in 2019 een omzet van circa € 890.000 gerealiseerd. De EBITDA-marge is daarbij ruim 8% (na toerekening van huur en ondernemersbeloning). 

Reden verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten en heeft mede vanwege zijn leeftijd besloten tot verkoop over te willen gaan. Uiteraard is hij na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Tevens is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector.

Transactie
De verkoper wenst de onderneming als geheel te verkopen. Gezien de rechtsvorm van de onderneming betreft het een activa-passiva transactie.

Onroerend goed
Het onroerend goed is niet in eigendom van de ondernemer. Het huidige huurcontract met een derde zal na overdracht worden gecontinueerd. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet

€ 890.000

Winst

EBITDA € 71.200

Aantal Fte

2-5

Regio

Midden Nederland

Sector

Detailhandel

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#29218

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!