Virtual Reality software bedrijf (Saas)

Met schaalbaar softwareplatform en VR-productie capaciteit


Beschrijving

Bedrijf dat zelf een gebruiksvriendelijk en intuïtief virtual reality-webplatform heeft gebouwd waarmee bedrijven Virtual Reality op een schaalbare, efficiënte en professionele manier kunnen inzetten en beheren.

Tractie
De software draait bij de eerste klant en er zijn verschillende leads/partners (zowel nationaal als internationaal) die interesse hebben in het platform. Klantenbestand bestaat voornamelijk uit grote (medische) organisaties. 

Businessmodel
Het product wordt verkocht als SaaS op basis van maandelijkse/jaarlijkse licentie per Virtual Reality-bril.

Extra diensten
Naast licenties worden ook andere diensten geleverd, zoals het maken van custom software-applicaties (waarbij soms ook een doorlopend servicecontract afgesloten wordt) en productie van 360 graden-video. Deze andere diensten functioneren om de cashflow gezond te houden en, in het geval van 360 graden-videoproductie, om in een vroeg stadium potentiële klanten te identificeren voor het software platform. Wanneer de SaaS-activiteiten verder uitgebouwd kunnen worden, zullen de andere activiteiten minder aandacht krijgen.

Markt
De Virtual Reality markt groeit met een CAGR van tussen 30 en 40%. Het aantal VR-brillen wordt rond 2023 op 36 miljoen geschat.

Team
Het huidige product team bestaat uit 4 personen (2 founders en 2 developers). Ook zijn er 6 stagiaires betrokken. Daarnaast wordt regelmatig gebruik gemaakt van andere freelancers voor productontwikkeling en advies. 

Locatie
De onderneming heeft een kleine on-site office maar er wordt vaak remote gewerkt.

Omzet

€ 120.000

Winst

EBIT € 13.861

Aantal Fte

2-5

Regio

West Nederland

Sector

IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29303

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!