De nieuwe Brookz 500 (2024) is uit!

Een handige en waardevolle uitgave die op het bureau van geen enkele ondernemer met overname- of verkoopplannen mag ontbreken.
header image

22 november 2023, Wietze Willem Mulder, Brookz

De nieuwe Brookz 500 (editie 2024) is er! Om je van dienst te zijn bij het vinden van een geschikte adviseur heeft Brookz voor de vierde keer deze unieke Who is Who van de Nederlandse overnamemarkt samengesteld. 

In de Brookz 500 hebben wij voor jou de 500 belangrijkste adviseurs, investeerders, financiers en overige dienstverleners in de Nederlandse MKB-overnamemarkt op een rij gezet. 

Kortom, een handige en waardevolle uitgave die op het bureau van geen enkele ondernemer, investeerder of MBI'er met overname- of verkoopplannen mag ontbreken!

Inhoud

Overnamemarkt 2024: Ook in 2024 zullen er weer duizenden transacties worden afgesloten, maar wel met strengere voorwaarden vanuit de koper.

Q&A Eric Idema (EasyToys): Eric Idema startte EasyToys zestien jaar geleden op zijn zolderkamer. Nu staat hij aan het roer van een erotische miljoenenmultinational, die door middel van overnames wereldmarktleider wil worden.

De weg naar een Happy Exit: Zorg voor een ‘Happy Exit’-plan, zodat je de maximale financiële én emotionele opbrengst uit je verkoop haalt. 'Iedereen om je heen denkt dat je vanzelfsprekend gelukkig bent, aangezien je gecasht hebt.'

Campinghausse: Kleine campings worden massaal opgekocht door grote Europese spelers. Soms voor tientallen miljoenen. Een duik in de wereld van camping-overnames.


Deal De Groot Installatiegroep
: De buy-and-build-strategie van Marcel de Groot. 'We kiezen altijd een bedrijf met hetzelfde DNA.'

Deal House of Fred/Cozy Pillow: De verkoop door Frederiek Waninge. 'Ik verveel me snel en de fase van opschalen was voorbij.'

Deal Brownies&downieS: De verkoop door Thijs Swinkels. 'Ik blijf het vreemd vinden dat een deal zo lang moet duren.'


Rondetafel M&A
: 'Per saldo ziet 2024 er nog steeds goed uit'

Rondetafel M&A: 'Er zijn eigenlijk altijd wel tegenvallers'

Rondetafel Private equity: 'Er zit minder fantasie in de markt'

Rondetafel Legal: 'Teveel strijd aan de onderhandelingstafel voor een pre-exit is onverstandig'

Rondetafel Finance: 'De deur van de bank gaat verder dicht'


Plus een volledig overzicht van de 500 belangrijkste adviseurs, investeerders, financiers en overige dienstverleners in de Nederlandse MKB-overnamemarkt.

Begin het jaar 2024 goed en bestel dit ultieme jaarboek voor slechts 35 euro (inclusief verzendkosten)!


Wietze Willem Mulder
Wietze Willem Mulder, Brookz

Wietze Willem Mulder is Manager Content bij Brookz. Hij studeerde journalistiek en schreef voor zakelijke titels als FEM Business, Sprout, De Ondernemer en Management Team. Tevens is hij co-auteur van de handboeken Hoe koop ik een bedrijf? en Hoe verkoop ik mijn bedrijf?.

Adviseur Zoekmachine

Keuze uit ruim 250 kantoren met specialisme in bedrijfsovername, waardebepaling, fiscaal/juridisch advies, corporate recovery, financiering en mediation.

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de winnaars van de Fusie & Overname Awards 2023!

Waldo Zuiderveld (Factor & Ros) is de nieuwe Overnameadviseur van het Jaar. Taurus Corporate Finance sleepte de prijs van Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large binnen.

lees meer >

Genomineerden Fusie & Overname Awards 2023 bekend!

In totaal zijn 35 adviseurs, kantoren en investeringsmaatschappijen genomineerd in 7 verschillende categorieën!

lees meer >

Onderzoek: Kleine webshop gewilde overnameprooi

Bijna 90% van de ondernemers die een webshop willen overnemen, zoekt een webshop tot 250.000 euro. 60% wil zelfs niet meer uitgeven dan 50.000 euro.

lees meer >