De nieuwe Brookz 500 is uit!

Om je van dienst te zijn bij het vinden van een geschikte adviseur heeft Brookz voor de derde keer deze unieke Who is Who van de Nederlandse overnamemarkt samengesteld.

23 november 2022, Wietze Willem Mulder, Brookz

De nieuwe Brookz 500 (editie 2023) is er! Om je van dienst te zijn bij het vinden van een geschikte adviseur heeft Brookz voor de derde keer deze unieke Who is Who van de Nederlandse overnamemarkt samengesteld. 

In de Brookz 500 hebben wij voor jou de 500 belangrijkste adviseurs, investeerders, financiers en overige dienstverleners in de Nederlandse MKB-overnamemarkt op een rij gezet. 

Kortom, een handige en waardevolle uitgave die op het bureau van geen enkele ondernemer, investeerder of MBI'er met overname- of verkoopplannen mag ontbreken!

Inhoud

Overnamemarkt 2023: De economische onzekerheid is in 2023 een potentiële dealbreker. Toch zullen ook komend jaar weer duizenden transacties worden afgesloten.

Groeien door overname: Een bedrijf laten groeien door acquisitie is sneller, goedkoper en veel minder riskant dan op eigen kracht expanderen.

Pre-exit: De tijd dat het bij overnames in het MKB vrijwel altijd ging om een volledige verkoop, is voorbij. Veel ondernemers kiezen ervoor om een deel van hun bedrijf te verkopen.

Webshop te koop: De Nederlandse e-commercesector groeit als kool. Toch bleef de omvang van de overnamemarkt voor webshops jarenlang bescheiden. Daar lijkt nu verandering in te komen.


Deal Create2Fit
van Tom Coronel

Deal Flinders van Geert-Jan Smits

Deal Kleertjes.com van Claudia Willemsen

Deal We Love Oldtimers van Jeroen Tokmetzis

Deal MS Mode van Roland Kahn


Rondetafel M&A
: 'Opportunisme maakt plaats voor realisme'

Rondetafel M&A: 'De toekomst is eigenlijk altijd onzeker'

Rondetafel Private equity: 'Voorwaarden van een deal zijn veranderd'

Rondetafel Legal: 'Kopers eisen momenteel meer zekerheid'

Rondetafel Finance: 'Het loket bij de bank is nog steeds open'


Plus een volledig overzicht van de 500 belangrijkste adviseurs, investeerders, financiers en overige dienstverleners in de Nederlandse MKB-overnamemarkt.

 

Begin het jaar 2023 goed en bestel dit ultieme jaarboek voor slechts 35 euro (inclusief verzendkosten)!


Wietze Willem Mulder
Wietze Willem Mulder, Brookz

Wietze Willem Mulder is Content Manager bij Brookz. Hij studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en schreef voor zakelijke titels als FEM Business, Sprout, De Ondernemer en Management Team. Tevens is hij co-auteur van de handboeken Hoe koop ik een bedrijf? en Hoe verkoop ik mijn bedrijf?.

Adviseur Zoekmachine

Keuze uit ruim 250 kantoren met specialisme in bedrijfsovername, waardebepaling, fiscaal/juridisch advies, corporate recovery, financiering en mediation.

Ontvang het nieuwste bedrijvenaanbod

Brookz heeft het grootste en meest actuele bedrijvenaanbod van Nederland. Schrijf je nu in en ontvang de nieuwste verkoopprofielen in je inbox. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van interessante overnamekansen!

Gerelateerde artikelen

Wat doet de MKB-overnamemarkt in 2023?

Economische onzekerheid is voor 2023 een potentiële dealbreker op de overnamemarkt. Toch zullen ook komend jaar weer duizenden transacties worden afgesloten.

lees meer >

Genomineerden Fusie & Overname Awards 2022 bekend!

Woensdag 7 december reiken Brookz en Dealsuite weer de Fusie & Overname Awards uit, de jaarlijkse prijzen voor professionals in de MKB-overnamemarkt. In totaal zijn 35 adviseurs, kantoren en investeringsmaatschappijen genomineerd in 7 verschillende categorieën!

lees meer >

Zo ziet de MKB-overnamemarkt er uit

Het kopen en verkopen van bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De meeste verkopers schreeuwen namelijk niet van de daken dat hun bedrijf te koop is, omdat die bekendmaking in veel gevallen leidt tot onzekerheid en onrust bij personeel, klanten en leveranciers. 

lees meer >