Dit zijn de winnaars van de Fusie & Overname Awards 2023!

Waldo Zuiderveld (Factor & Ros) is de nieuwe Overnameadviseur van het Jaar. Taurus Corporate Finance sleepte de prijs van Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large binnen.
header image

13 december 2023, Wietze Willem Mulder, Brookz

Waldo Zuiderveld (Factor & Ros) is de nieuwe Overnameadviseur van het Jaar. Taurus Corporate Finance sleepte de prijs van Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large binnen.

Waldo Zuiderveld van Factor & Ros is gisteravond tijdens het Fusie & Overname Jaarcongres uitgeroepen tot Overnameadviseur van het Jaar. Zuiderveld begeleidde dit jaar onder andere de verkoop van Westers ICT aan Total ICT Solutions, Great Day aan Dutch Staffing Group en Cfx aan Rockstar Games. Zelf maakte hij in 2023 ook een fusie mee, want Factor Bedrijfsovernames fuseerde met Ros Managementregie in Factor & Ros.

De prijs voor Young Overnameadviseur van het Jaar ging naar Dennis de Vries van Alfa Consultants.  

Lieke van Aarssen van Banning Avocaten is de nieuwe Overnameadvocaat van het Jaar. Ze adviseert ondernemingen over diverse ondernemingsrechtelijke vraagstukken, zoals fusies & overnames, corporate governance, private equity, joint ventures en andere samenwerkingsvormen.

Taurus Corporate Finance werd uitgeroepen tot Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Large. Taurus werd geroemd vanwege hun kennis, netwerk en ervaring en prestatie op het gebied van dealmaking. Daarnaast is het oostelijke advieskantoor dit seizoen shirtsponsor van FC Twente.

In de categorie Medium ging de prijs van Overnamekantoor van het Jaar dit jaar naar FBM Corporate Finance. Opvallend in 2023 was de deal waarbij vier bedrijven in één transactie werden verkocht aan Quadrum Investment.

No Monkey Business werd Overnamekantoor van het Jaar in de categorie Small. Het advieskantoor begeleidt tech-ondernemers bij hun droom-exit. Eigenaar Martijn van der Hoeden heeft sinds dit jaar ook een eigen podcast: Tech M&A Insider.

De prijs voor Investeringsmaatschappij van het Jaar werd binnengesleept door MKB Fonds. MKB Fonds beheert momenteel zes fondsen met een totale omvang van circa 100 miljoen euro. De investeert heeft reeds 96 transacties succesvol afgerond en beheert 17 participaties verspreid over deze fondsen.

De Fusie & Overname Awards zijn een initiatief van de overnameplatforms Brookz en Dealsuite. Aan deze 9e editie van de Fusie & Overname Awards deden dit jaar een recordaantal van ruim 300 adviseurs, overnamekantoren en investeringsmaatschappijen mee. In totaal werden er meer dan 10.000 stemmen uitgebracht door vakgenoten, klanten en zakelijke relaties.


Wietze Willem Mulder
Wietze Willem Mulder, Brookz

Wietze Willem Mulder is Manager Content bij Brookz. Hij studeerde journalistiek en schreef voor zakelijke titels als FEM Business, Sprout, De Ondernemer en Management Team. Tevens is hij co-auteur van de handboeken Hoe koop ik een bedrijf? en Hoe verkoop ik mijn bedrijf?.

De nieuwe Brookz 500 is er!

De Brookz 500 (editie 2024) is de ultieme jaargids van 292 pagina's met een overzicht van de belangrijkste adviseurs, investeerders, financiers en overige dienstverleners in de Nederlandse MKB-overnamemarkt.

Een waardevolle uitgave die op het bureau van geen enkele ondernemer, investeerder of MBI'er met overname- of verkoopplannen mag ontbreken!

Gerelateerde artikelen

Genomineerden Fusie & Overname Awards 2023 bekend!

In totaal zijn 35 adviseurs, kantoren en investeringsmaatschappijen genomineerd in 7 verschillende categorieën!

lees meer >

Onderzoek: Kleine webshop gewilde overnameprooi

Bijna 90% van de ondernemers die een webshop willen overnemen, zoekt een webshop tot 250.000 euro. 60% wil zelfs niet meer uitgeven dan 50.000 euro.

lees meer >

Vrouwen actiever op overnamemarkt

lees meer >