Claassen, Moolenbeek & Partners helpt bij financiering de Leuke Hanzestad

Claassen, Moolenbeek & Partners helpt bij financiering de Leuke Hanzestad

Beschrijving

Paul Spannenburg heeft het karakteristieke pand de Leuke Hanzestad aan de IJsseldijk in Kampen gekocht. “Toen het pand in de verkoop kwam, wist ik: dit is mijn kans,” vertelt de voormalig huurder. “Als een ander het koopt, moet je maar weer afwachten of je uit de huurafspraken komt. Mijn bedrijfsadviseur wist met een stevig financieel plan de kapitaalmarkt te overtuigen om in de Leuke Hanzestad te investeren.”

Sinds 2014 exploiteert Spannenburg de Leuke Hanzestad. Het gemeentelijk monument dateert uit 1898, de bouwstijl en de in originele staat teruggebrachte voorgevel herinneren nog aan deze periode. Het interieur is sfeervol en eigentijds. “De ideale locatie voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten en bedrijfsfeesten. We hebben een grote zaal met podium en daarnaast twee compactere ruimtes,” vertelt de horecaman enthousiast. 

We gaan ervoor

Spannenburg vervolgt: “Ik was al eerder in gesprek geweest met de vorige eigenaar om het pand te kopen, maar die gesprekken waren stil komen te liggen. Toch kwam ik weer op het punt van ‘we gaan ervoor’, ‘ik wil nu doorpakken’. Toen ben in contact gekomen met Ferdinand Zomerman, bedrijfsadviseur bij Claassen, Moolenbeek & Partners in Lelystad.” 

Financieel plan

Om bij investeerders beslagen ten ijs te komen, was een financieel voorstel nodig. “Zomerman heeft een goed en stevig gefundeerd financieel plan opgesteld. Het plan was zeer overtuigend, want binnen twee dagen had Mogelijk – bankvrij vastgoed financieren een investeerder geleverd voor vijftig procent van de marktwaarde. Intussen was Qredits - microfinanciering Nederland bereid gevonden de andere helft voor de rekening te nemen. De rente is gemiddeld 6,5%, ik kan een deel boetevrij aflossen wanneer ik wil en ik heb de vrijheid om te herfinancieren. Mijn totale lasten zijn omlaag gegaan en ik kan ook nog een stukje pensioen opbouwen,” aldus Spannenburg.

Werken aan je bedrijf

Zomerman vult aan: “Door de aankoop heeft Paul zekerheid gekregen voor de toekomst. Hij heeft nu alle ruimte om verder te bouwen aan zijn bedrijf. Dit geeft focus, hij kan nu nog meer aandacht geven aan zijn gasten en zorgen dat zij een leuke tijd hebben.”

 

Claassen, Moolenbeek & Partners Flevoland
  • Larserpoortweg 50

    8218 NK Lelystad

  • + toon alle adressen

  • Dokter van Deenweg 108

    8025 BN Zwolle