IBS Capital Allies - Loetje

IBS Corporate Finance adviseerde Loetje bij de fusie met Debuut Horeca ondersteund door Waterland. Loetje is een restaurant keten in Nederland met 20 vestigingen ten tijde van de transactie en een pijplijn met diverse nieuwe locaties. Loetje staat bekend om haar focus op kwaliteit en gastbeleving in sfeervolle restaurants op unieke locaties.

Loetje heeft een sterke groei doorgemaakt in de laatste jaren die zij verwachten in de komende jaren voort te zetten. Een sterke aandeelhouder met relevante ervaring draagt bij om dit succes voort te zetten.

Waterland is in 2018 toegetreden als aandeelhouder van Debuut Horeca. Loetje en Waterland creëren door deze transactie de grootste Nederlandse restaurantgroep met meer dan 50 locaties. Gezamenlijk met Waterland wil deze groep haar positie uitbreiden en kan er versneld gegroeid worden in nieuwe locaties, zowel autonoom als via acquisities.

In 2018 heeft IBS Corporate Finance geadviseerd bij het aantrekken van een financieringspakket. Deze lange termijn relatie heeft zich in 2019 voortgezet met de transactie met Waterland.

Datum van de deal: 2019-06-01