Intersaction verkoopt IT-systeemhuis PQR aan Bechtle AG 2Artboard 91

Vandaag is bekend gemaakt dat Bechtle AG, een van Europa's grootste IT-providers, voornemens is 100% van de aandelen van PQR over te nemen. Sinds 2017 was de Nederlandse investeringsmaatschappij Intersaction haar grootaandeelhouder en vanaf heden zet PQR een volgende stap in haar groeistrategie met Bechtle AG. Bechtle genereerde in 2021 een omzet van € 5,3 miljard en is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange.

Met de voorgenomen overname van PQR breidt Bechtle haar aanwezigheid op de Europese IT-markt verder uit en versterkt ze haar positie in het segment IT System House & Managed Services. Bechtle is eigenaar van onafhankelijke systeemhuisbedrijven op meer dan 80 locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met de overname van PQR breidt het haar bereik uit naar de Nederlandse IT-markt.

'PQR is een zeer logische stap op ons pad van strategische internationalisering. We zijn al meer dan twee decennia actief op de Nederlandse markt en met een nieuw, zeer competitief systeemhuis kunnen we nu verder groeipotentieel ontsluiten. Om dit met PQR te kunnen doen, belooft zowel een boeiende als een succesvolle onderneming te worden', zegt dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG.

Bedrijfsnaam en management ongewijzigd

PQR, opgericht in 1990, is uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van werkplekbeheer, zowel in leveren van hardware, consultancy en beheer. CEO Marijke Kasius en MD Marco Lesmeister zullen bij het bedrijf in dezelfde functies blijven. Ook de bedrijfsnaam PQR, een gerenommeerd merk in de markt, blijft ongewijzigd.

Marijke Kasius, CEO van PQR: 'De fusie met Bechtle is goed nieuws voor onze klanten en voor ons team. De diensten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, waardoor we onze klanten een uitgebreid portfolio kunnen aanbieden. Na de succesvolle transformatie en groei van onze services in de afgelopen jaren, ben ik verheugd dat PQR en Bechtle nu de handen ineenslaan en de volgende stap naar groei is gezet.'

Joost Becker, managing partner van Intersaction: 'In 2017 zijn we begonnen aan de spannende reis als aandeelhouder en groeipartner van dit mooie bedrijf. Samen met het management en een sterke raad van commissarissen hebben we sindsdien PQR kunnen laten uitgroeien tot toonaangevend IT-systeemhuis met een sterke marktpositie in de Nederlandse openbare en particuliere sector. De samenwerking met Bechtle is een geweldige kans voor PQR om zijn positie onder het huidige management en met de bestaande merknaam verder te versterken. We wensen hen veel succes in de nieuwe fase met alle nieuwe kansen die zich zullen voordoen.'

 

Datum van de deal: 2022-05-09

Namens Intersaction waren betrokken bij verkoop PQR

Joost Becker

Joost Becker