LOA Group gaat een partnership aan met Synergia om groei te versnellen

Beschrijving

LOA Full Surface Group vindt zijn oorsprong in het in 1981 opgerichte LOA LAK B.V. (het huidige LOA Automotive), te Tilburg. Door verschillende overnames vanaf 2008 is LOA is gegroeid tot een groep van zes bedrijven, actief in de oppervlaktebehandeling van metalen componenten en vormdelen.

De sector is momenteel nog erg versplinterd. Er zijn veel oppervlaktebehandelaars actief en de verwachting is dat er in de komende jaren een verdere consolidatie zal plaatsvinden. De aandeelhouders van LOA zochten een partner om haar strategie van groei door overnames samen mee uit te voeren en te versnellen. Lingedael Corporate Finance is aangetrokken om hen daarbij te begeleiden.

Na een gerichte zoektocht en diverse gesprekken naar aanleiding van interessante voorstellen, is de keuze op Synergia Capital Partners gevallen. Vanaf het eerste contact onderschreef Synergia de plannen om zowel autonoom als via acquisities te groeien en klikte het op persoonlijk vlak, hetgeen van belang is vanwege de beoogde langjarige samenwerking.

In een efficiënt proces is een transactie tot stand gekomen, waarbij LOA een belang heeft verkocht aan Synergia en waarbij het management de gelegenheid heeft gekregen een belang te verwerven, conform de wens van partijen.

LOA is een sterk platform en de groep zal de komende jaren door overnames verder versterkt worden in termen van geografie, spreiding in marktsegmenten en verbreding in behandelmethodes. Met het aantrekken van Synergia als partner heeft LOA aan (financiële) slagkracht gewonnen, om deze kansen actief te onderzoeken en benutten.

Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die sinds 1999 investeert in Nederlandse, middelgrote bedrijven in branches zoals agri & food, industriële productie, ICT/ software en (zorg-) dienstverlening. Synergia is gefinancierd door Nederlandse topondernemers en investeert in bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grotere meerwaarde leidt.

Lingedael Corporate Finance
  • Maurick 1

    5261NA Vught