Wij helpen je bij het kiezen van de juiste overnamespecialist

Het vinden van een betrouwbare bedrijfsovername specialist is een lastige opgave. Wij werken samen met ruim 300 advieskantoren en kunnen je daarom als onafhankelijk overnameplatform helpen bij het vinden van de juiste adviseur. Neem contact met ons op en wij helpen je bij het kiezen van een advieskantoor die bij jou en jouw bedrijf past.

Bel 06 186 40 307
Krijg hulp met het kiezen van een adviseur

Om je te kunnen helpen met de keuze hebben we wat gegevens van je nodig.

Onder andere de volgende adviseurs zijn bij ons aangesloten

Vind de juiste overname adviseur

Wij kennen het grootste deels van de overname professionals persoonlijk. Er zijn ruim 300 professionals bij Brookz aangesloten.

 • Bespaar tijd en energie

  Aan de hand van jouw persoonlijke informatie laten weten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste adviseur en geven we aan welke adviseurs mogelijk bij je past.

 • Laat je ontzorgen

  Een goede overnameadviseur ontzorgt je gedurende het hele proces. Van het vinden van een koper tot het staan bij de notarissen.

 • Ruim 15 jaar ervaring

  De afgelopen 15 jaar hebben wij ruim 4.700 transacties tot stand gebracht. Wij kennen de markt en de advieskantoren die hierin actief zijn.

Hoe het werkt

 • 1

  Neem contact met ons op.

  Je kunt ons bellen, maar je kunt ook het contactformulier invullen.

 • 2

  Vertel over je bedrijf en je verkoopwens

  Wij nemen telefonisch contact met je op om jou te voorzien van de benodigde informatie.

 • 3

  Kom in contact met adviseurs

  Treed in contact met diverse adviseurs en kies degene die het beste bij je past.

Vele ondernemers gingen je voor
 • In korte tijd hebben we een aantal serieuze reacties gekregen. Hierdoor hebben we mijn webwinkel Urbans and Indians binnen 10 weken kunnen verkopen aan een uitstekende overnamekandidaat.

  Linda Haest, Urbans and Indians

  Linda Haest, Urbans and Indians

 • Ondernemer en investeerder van nlgroeit: "Via het Brookz-netwerk kom ik regelmatig in contact met interessante partijen om over te nemen of in te participeren."

  Kees de Jong, nlgroeit

  Kees de Jong, nlgroeit

 • Excellent customer communication, quick, efficient and friendly. They have knowledge of the business and market combined with an abundant network.

  Lorraine Connaughton

  Lorraine Connaughton

 • Peter Smits vond via Brookz zijn huidige bedrijf Point to Point Communicatie in Gorinchem. ‘Brookz is een handig en gebruiksvriendelijk platform met een goed overzicht van het actuele bedrijvenaanbod.

  Peter Smits, Point to Point Communicatie

  Peter Smits, Point to Point Communicatie

 • Via Brookz heb ik binnen 3 maanden mijn bedrijf Prodes - Internet Partner in Deventer verkocht. Inmiddels ben ik in Miami bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf.

  Jurgen Bosch, Prodes

  Jurgen Bosch, Prodes

 • Ik wilde mijn corporate carrière een andere wending geven. Ik zocht naar een ICT bedrijf waar ik via een MBI zou kunnen ondernemen. Dankzij Brookz is ondernemerschap een feit.

  Valentijn de Jong

  Valentijn de Jong

 • Hendrik Jan de Mari vond via Brookz zijn laatste aankoop, Drankengroothandel Ton Overmans uit Amsterdam. ‘Ik heb Brookz ervaren als een zeer nuttig medium. De geringe investering in een lidmaatschap is de diensten via Brookz dubbel en dwars waard!’

  Hendrik Jan de Mari, Drankengroothandel Ton Overmans

  Hendrik Jan de Mari, Drankengroothandel Ton Overmans

 • Via een verkoopprofiel op Brookz hebben mijn partner en ik binnen drie maanden een van mijn internetbedrijven verkocht.

  Gijs Bodenstaff

  Gijs Bodenstaff

 • Via Brookz heb ik binnen 2 maanden meerdere geïnteresseerde partijen en uiteindelijk ook een zakelijke partner gevonden voor mijn bedrijf The Retro Family, het grootste retro webwarenhuis van Nederland.

  Rene Mirck, The Retro Family

  Rene Mirck, The Retro Family

 • Via Brookz ben ik in contact gekomen met AtHand, een bedrijf dat we inmiddels internationaal hebben kunnen uitbouwen.

  Emiel van Gompel, AtHand

  Emiel van Gompel, AtHand

 • Via Brookz kregen wij een groot aantal goede reacties wat cruciaal was bij de verkoop. Inmiddels ben ik bij de koper in dienst getreden en kan ik met Van Doorne Food and Beverages Group beter en sneller de groei realiseren die mij voor ogen stond.

  Johan van Doorne, Van Doorne Food and Beverages

  Johan van Doorne, Van Doorne Food and Beverages

 • Toen ik mijn kinderdagverblijf 'Kindcentrum Ons Dorp' wilde verkopen vormde Brookz het ideale platform om veel geïnteresseerden te krijgen en dat is zeker gelukt. Dankzij Brookz hadden we voldoende keuze om de juiste koper te vinden.

  Rudi ter Riet, Kindcentrum Ons Dorp

  Rudi ter Riet, Kindcentrum Ons Dorp

 • Als oriënterende koper was Brookz als informatieplatform zeer nuttig waardoor ik snel een goede groep begeleiders kon samenstellen en beter voorbereid was.

  Mark Zwijnenburg

  Mark Zwijnenburg

 • Ik hoefde niet per se mijn bedrijf te verkopen, maar ik stond wel open voor potentiële kopers. Brookz komt zijn belofte na, op mijn verkoopprofiel heb ik een groot aantal reacties gehad. Dat heeft uiteindelijk ook een geschikte koper opgeleverd.

  Ard Hopstaken

  Ard Hopstaken

 • Via Brookz heb ik mijn huidige onderneming ISA Training & Coaching op het landgoed Leusderend in Leusden gevonden. Vooral de nieuwsbrieven met daarin de nieuw aangeboden bedrijven, maakte het zoeken laagdrempelig en efficiënt.

  Ron Eman, ISA Training & Coaching

  Ron Eman, ISA Training & Coaching

 • Op Brookz heb ik een verkoopprofiel geplaatst. Binnen enkele dagen hadden we 10 reacties binnen! Uit deze reacties hebben we een geschikte koper gevonden en heeft de verkoop daadwerkelijk plaatsgevonden.

  Marco Voskamp

  Marco Voskamp

 • Als overname-adviseur van GrowthFactory heb ik én onze opdrachtgevers veel baat bij het platform van Brookz waarbij er al vele succesvolle matches zijn ontstaan uit onverwachte hoek. Wij kunnen Brookz dan ook van harte aanbevelen.

  Robert Schulze, GrowthFactory

  Robert Schulze, GrowthFactory

 • Oud ondernemer en consultant van Kerstholt Bedrijfsadvies: "Effectief en bewezen platform om bedrijven of bedrijfsonderdelen te kopen en te verkopen".

  Antonie Kerstholt, Kerstholt Bedrijfsadvies

  Antonie Kerstholt, Kerstholt Bedrijfsadvies

 • Via Brookz was ik op zoek naar een webshop en deze had ik snel gevonden. Brookz is zeer gebruiksvriendelijk en de klantenservice staat voor je klaar wanneer je ze nodig hebt. Na een periode van 4 maanden staat er nu een nieuwe webshop genaamd puurkidsfashion.com waar ik trots op ben.

  Eva Nijssen, Puurkidsfashion.com

  Eva Nijssen, Puurkidsfashion.com

 • Via Brookz komen we eenvoudig in contact met een groot aantal relevante partijen!

  Geert Hoedjes, ValuePro

  Geert Hoedjes, ValuePro

 • We hebben diverse goede ervaringen met Brookz gehad, zeker wanneer de propositie zich leent om publiekelijk te gaan.

  Hans Minnaar, Florijnz Corporate Finance

  Hans Minnaar, Florijnz Corporate Finance

 • Brookz is een waardevolle aanvulling in een brede marktbenadering.

  Tom Beltman, Marktlink Fusies & Overnames

  Tom Beltman, Marktlink Fusies & Overnames

 • Brookz is al jaren een belangrijke aanvulling op ons netwerk en een centrale baken in de ondoorzichtige overnamemarkt.

  Anne Huitema, BuyInside

  Anne Huitema, BuyInside

 • Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Brookz.

  Waldo Zuiderveld, Factor Bedrijfsovernames

  Waldo Zuiderveld, Factor Bedrijfsovernames

Veelgestelde vragen
Wat kost jullie dienstverlening?

Onze dienstverlening is volledig kosteloos. Wij rekenen geen bedrag aan jou door voor het aandragen van een adviseur.

Heb ik een adviseur nodig of kan ik dit zelf doen?

Je kunt veel zelf, maar afhankelijk van je eigen kennis en ervaring, is het over het algemeen verstandig om op onderdelen van het proces een adviseur in te schakelen. Allereerst voor de waardebepaling van het bedrijf. Daarnaast voor het boekenonderzoek: kloppen de bedrijfsinformatie en cijfers die de verkopende ondernemer heeft afgegeven? Daarnaast heb je een jurist nodig voor het opstellen van de belangrijkste contracten: de koopovereenkomst en de aandeelhoudersovereenkomst. Daaraan voorgaand is het ook raadzaam om de voorgenomen dealstructuur te laten checken door een fiscalist. Het is verstandig om al in een vroegtijdig stadium een netwerk op te bouwen en een eigen ‘dealteam’ samen te stellen van adviseurs, mogelijke financiers en ervaringsdeskundigen.

Wat kost een overname adviseur

Het inschakelen van adviseurs brengt kosten met zich mee. En goede adviseurs zijn niet goedkoop. Voor een accountant, business valuator, fiscalist of jurist betaal je tussen de 150 tot 250 euro per uur. En als je het hele traject door een overnameadviseur laat begeleiden betaal je naast hun uurtarief vaak ook nog een succesfee van 1 – 5% over de transactiewaarde. Afhankelijk van de omvang van de transactie en het aantal adviseurs dat je inschakelt moet je al gauw rekenen op een bedrag tussen de 25.000 – 75.000 euro. Zorg dus dat je de kosten in de hand houdt. Vraag vooraf altijd om een duidelijke offerte.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Nick Jurgens
Adviseur Specialist
[email protected] · 06 186 40 307