AenF Partners adviseert Batenburg Techniek bij aankoop aan Magion

AenF Partners adviseert Batenburg Techniek bij aankoop aan Magion

Beschrijving

Batenburg Techniek N.V. acquireert Magion per 9 november 2021. Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij de automatisering van een duurzaam, veilig en optimaal productieproces. De acquisitie van Magion ondersteunt de ambitie van Batenburg Techniek om de activiteiten in de industriële automatisering verder uit te bouwen.

De divisie Industriële Automatisering van Batenburg Techniek is actief in de industrie, infrastructuur en tuinbouw en concentreert zich vooral op het ontwerpen en beheren van efficiënte en veilige besturingssystemen voor machine- en productielijnen. Onder de divisie vallen de bedrijven Batenburg Bellt, Batenburg IAS, Batenburg JB Systems, Beenen, Digit ( Industrie) en Hoogendoorn Growth Management en Letsgrow.com (tuinbouw).

'Onze strategie is gericht op het verder uitbouwen van specialistische kennis, en daarom vormt Magion een goede aanvulling voor Batenburg Techniek. De inhoudelijke fit is groot en past binnen de ambitie van Batenburg Techniek om met een duurzaam karakter te groeien in de industrie. Met deze overname voegen wij ook nieuwe technologieën en ervaring toe aan ons portfolio en krijgen wij een entree in nieuwe markten', aldus Ralph van de Broek, CEO Batenburg Techniek.

Magion

Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij een optimaal, veilig en duurzaam productieproces. Een enthousiast team van ruim 55 medewerkers in Den Haag en Schoten werkt vanuit drie kennisgebieden: process control & safety, production intelligence & optimization en industrial cybersecurity. Magion's klanten zijn vooral actief in de procesindustrie. Magion brengt een sterke positie in de procesindustrie en expertise in process control, production intelligence & optimization en industrial cyber security. Anderzijds brengt Batenburg schaalgrootte, R&D en aanvullende expertises zoals industriële elektrotechniek om zo samen verder te werken aan de nieuwe industrie.           

Toelichting van Ricardo Giele, Managing Director van Magion: 'Deze samenwerking maakt ons sterker, we sluiten zowel qua visie als op technologisch gebied op elkaar aan. Voor Magion betekent het aansluiten bij Batenburg Techniek een vergroting van onze slagkracht. We kunnen hiermee onze klanten aanvullende expertises aanbieden en voor onze medewerkers meer kansen creëren om zich verder te ontwikkelen.'

Translink Corporate Finance Benelux
  • Biltstraat 206

    3572 BS Utrecht