AenF Partners adviseert EXIN bij verkoop aan SIG

AenF Partners adviseert EXIN bij verkoop aan SIG

Beschrijving

SIG en EXIN gaan gezamenlijk het volledige spectrum van mensen, processen en technologie evalueren voor een gezondere digitale wereld.

Software Improvement Group (SIG), de onafhankelijke wereldwijde autoriteit op het gebied van software assurance, kondigde vandaag aan dat het EXIN heeft overgenomen, een toonaangevend onafhankelijk examen- en certificeringsinstituut voor IT-professionals. Hierdoor voegt EXIN de certificering van mensen toe aan SIG’s reeds lang bestaande dienstverlening voor het beoordelen en certificeren van softwaretechnologie en ontwikkelingsprocessen. Met deze overname kunnen organisaties wereldwijd terecht bij één onafhankelijke partner voor objectieve beoordelingen en certificering van mensen, processen en technologie voor de ontwikkeling van betrouwbare IT.

Time-to-market

Luc Brandts, CEO van SIG: 'Met een geschiedenis die teruggaat tot 1984 en het certificeren van meer dan twee miljoen mensen in 162 landen, zijn we verheugd dat zo’n hoogwaardig instituut als EXIN deel gaat uitmaken van Software Improvement Group. In combinatie met onze expertise in het beoordelen en certificeren van softwarecode en ontwikkelingsprocessen, bestrijken we nu de driehoek van mensen, processen en technologie. EXIN’s focus op hoogwaardige beoordeling van competenties en certificeringen zal onze unieke positie als onafhankelijke organisatie op het gebied van software assurance verder versterken. Wij geloven dat de nieuwe combinatie van SIG en EXIN echt helpt om software en vaardigheden op orde te krijgen voor een gezondere digitale wereld.'

De moderne samenleving wordt steeds afhankelijker van softwaretechnologieën en de ontwikkelaars ervan. Bedrijven worstelen met het volledig begrijpen van de software waar ze op vertrouwen, of met het gebruik ervan op een manier die hen in staat stelt om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen om risico’s te verminderen, kosten te besparen, time-to-market te versnellen en digitale transformatie te bevorderen.

Natuurlijke stap

Bernd Taselaar, CEO, EXIN: 'SIG en EXIN verenigen de klant, business en technologie door onafhankelijk de kennis en vaardigheden van professionals te valideren, evenals de kwaliteit en risico’s die verborgen zitten in softwaretoepassingen en ontwikkelingsprocessen. Bij EXIN zien we deze overname als een natuurlijke stap. Onze beide organisaties hanteren een op feiten gebaseerde aanpak in onze wederzijdse beoordelings- en certificeringsprocessen. Daarnaast delen we dezelfde bedrijfswaarden van integriteit, onafhankelijkheid, hoge kwaliteit en respect. Samen zijn we sterk vertegenwoordigd op alle continenten en kunnen we onze klanten overal en altijd van dienst zijn. Wij willen onze partners en klanten alsook het EXIN-team bedanken voor hun doorlopende loyaliteit en vertrouwen om de combinatie van SIG en EXIN tot een succes te maken.'

Translink Corporate Finance Benelux
  • Biltstraat 206

    3572 BS Utrecht