Venturefirm

Begeleiding van A tot Z bij overnametransacties

Venturefirm brengt topkwaliteit overnameadvisering dichtbij de ondernemers uit de regio. Venturefirm onderscheidt zich door ondernemers van A-Z  te begeleiden bij diverse M&A-processen. We starten meestal met een strategisch gesprek en een stip op de horizon. Vervolgens rollen we samen met de ondernemer de verkoopstrategie uit, danwel bouwen we samen aan een ‘buy&build-strategie. Dat gaat bijna altijd samen met een bedrijfswaardering (2 RV’s ‘in house’), en de aanwezige ervaring binnen kantoor biedt een ondernemer garantie voor een evenwichtige begeleiding tijdens alle stappen van het M&A proces tot en met Closing bij de Notaris. Naast financiële expertise beschikt Venturefirm ook over directe toegang tot fiscalisten en juristen en dat bevordert de slagvaardigheid en communicatie met de ondernemer. 

Tenslotte zijn wij ook experts op het gebied van overnamefinancieringen, hierin adviseren wij vanuit ons zusje Fundfirm. Een M&A-transactie vraagt specifieke financieringskennis. Gezien de achtergrond van Olaf en Richard zit dat wel goed. Wij worden vrijwel wekelijks geconfronteerd met verkeerde aannames in ‘sources & uses’, overzichten waardoor partijen het risico lopen teveel of te weinig kapitaal aan te trekken.  

Dienstverlening

De toegevoegde waarde van Venturefirm gaat dus verder dan overnamebegeleiding alleen, kort samengevat helpen we u bij:

1. Bepaling groeistrategie van uw bedrijf;
2. Begeleiding bij aan- en verkoopprocessen en de onderhandelingen;
3. Waardebepaling van uw bedrijf;
4. Debt advisory bij overnames of grote fianncieringsrondes (Fundfirm);
5. Fiscaal en juridisch advies bij overnames.

Wij hebben in de afgelopen jaren meer dan 100 transacties begeleid en daarmee veel expertise opgebouwd.  Vanuit deze expertise weten wij dat de beste deal voor elke ondernemer verschilt. Hierom nemen wij ruim tijd om te bepalen wat het beste is voor u en uw onderneming. Samen zullen wij, indien nodig, een strategie opstellen en bepalen welke stappen het beste passen binnen deze strategie. Zo maken we samen uw bedrijf klaar voor de toekomst!

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. 

Dealpublicaties

Contactpersonen

Venturefirm
  • Burgemeester van Roijensingel

    8011 CT Zwolle