Bedrijven te koop in Noord-Brabant

Wilt u een bedrijf kopen in Noord-Brabant? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Noord-Brabant rond de 1750 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

>> Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz

Economie in Noord-Brabant

Noord-Brabant behoort met een economische groei van 3,7 procent in 2018 tot een van de provincie-koplopers. Vooral de sectoren zakelijke dienstverlening en hightech-industrie zijn aanjagers van die forse groei.

Door het sterke internationale karakter is de Brabantse economie meer dan gemiddeld blootgesteld aan de pieken en dalen van de wereldwijde economie. Een aantal binnenlands georiënteerde sectoren, zoals bouw, zakelijke dienstverlening en horeca blijft ook in 2017 sterk groeien, volgens het Economisch Bureau van ING.

Bedrijven in Noord-Brabant

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 juli 2017 263.985 bedrijven actief in Noord-Brabant, goed voor ongeveer 14,8 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Noord-Brabant zijn ASML (Veldhoven), Bavaria (Lieshout), Jumbo (Veghel), Philips (Eindhoven) en Sligro (Veghel)

Maar ook het midden- en kleinbedrijf floreert in Noord-Brabant, mede doordat de regio een van de aanjagers van de economische groei in Nederland is. Het aantal startende ondernemers is na Noord-Holland en Zuid-Holland het hoogst in Noord-Brabant.

Noord-Brabant is een van de provincies met de hoogste aantallen snelgroeiende bedrijven. De provincie kent 466 snelgroeiende bedrijven; 17 procent van het totaal aantal snelgroeiende bedrijven in Nederland. Snelgroeiende bedrijven in Noord-Brabant zijn voornamelijk actief binnen de groot- en detailhandel, high-tech systemen, agri & food en logistiek.

Sectoren in Noord-Brabant

Noord-Brabant staat vooral bekend als een provincie met veel technologie-gedreven bedrijven, onder andere door de High Tech Campus in Eindhoven. Het is dan ook niet verrassend dat circa 30 procent van de research and development-uitgaven voor rekening komt van bedrijven in Noord-Brabant, waarmee de regio koploper is van alle provincies.

Daarnaast behoort Noord-Brabant al enige jaren tot de hoogste categorie van innovatieleiders. Tevens vaart de logistieke sector in Noord-Brabant wel bij de ligging van de provincie en ook de metaal-industrie en zakelijke dienstverlening zijn grote aanjagers van de economische groei in Noord-Brabant.

Waar vind je bedrijven te koop in Noord-Brabant?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Noord-Brabant, zijn:

  • Eindhoven
  • Tilburg
  • Breda
  • Den Bosch
  • Helmond
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 3.700 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.