Bedrijven te koop in Overijssel

Wilt u een bedrijf kopen in Overijssel? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Overijssel rond de 700 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

>> Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz

Economie in Overijssel

De economische groei in Overijssel is sinds 2014 iets hoger dan die in heel Nederland. In 2018 verstevigt de groei naar verwachting tot 3,3 procent. Groeipijlers qua sectoren zijn vooral de industrie, de bouw en de zorg.

Zwolle is een grote aanjager van de provinciale groei. De Overijsselse hoofdstad is na Haarlemmermeer, Eindhoven en Amsterdam de sterkst groeiende top-50 gemeente van ons land. Opvallend is ook dat Overijssel vorig jaar is uitgeroepen tot mkb-vriendelijkste provincie van Nederland.

Bedrijven in Overijssel

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 juli 2017 104.714 bedrijven actief in Overijssel, goed voor ongeveer 5,9 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Overijssel zijn Wavin (Zwolle), Thales Group (Hengelo), Koninklijke Grolsch (Enschede), Scania Productions (Zwolle) en ISS Facility Services (Zwolle).

De regionale hightech-maakindustrie kan de komende jaren een groeimotor blijven, mits er slimmer wordt opgeleid en de samenwerking nog beter wordt gezocht, volgens het Economisch Bureau van ING. Daarnaast investeert de provincie in een economisch fundament voor de lange termijn met het Topcentrum e-commerce (Zwolle) en industriële broedplaatsen als het Polymer Science Park (Zwolle) en het Health Innovation Park (Zwolle). Daarnaast krijgt het klimaat voor technologische starters een boost omdat in de periode 2017-2020 voor 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd in Novel-T (voorheen Kennispark Twente) in Enschede.

Sectoren in Overijssel

In Overijssel zijn de sectoren bouw, industrie, onderwijs en zorg sterker vertegenwoordigd dan elders. Ondanks de daling van het groeitempo van de bouwnijverheid naar 5 procent, blijft deze een belangrijke basis vormen voor de regionale economische groei van naar verwachting 3,3 procent. De industrie groeit nog iets sterker (+3,5 procent) dan in 2016.

De goed ontwikkelende elektrotechnische en machine-industrie, maar ook van rubber- en kunststofproducenten, staat in de voorhoede van Twente. In Noord-Overijssel is relatief veel transportmiddelenindustrie gevestigd en in Zuidwest-Overijssel kenmerkt zich door de chemische bedrijven.

Waar vind je bedrijven te koop in Overijssel?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Overijssel, zijn:

  • Zwolle
  • Enschede
  • Deventer
  • Almelo
  • Hengelo
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 3.700 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.