Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Allround ICT- en telecomonderneming

Slim ingericht bedrijf | vaste B2B-abonnementen van eenmanszaken tot ketens


Beschrijving

Onderneming in het volledig ontzorgen van de eenmanszaak tot (internationale) ketens op het gebied van ICT en telecom met een trouwe en goed betalende klantbase. Onder een eigen brand wordt internet, telefonie, managed netwerken, (social) managed WiFi, domein, hosting IT en clouddiensten geleverd zoals Office 365.

Bijzonderheden
Het bedrijf bestaat 20 jaar en richt zich voornamelijk op het adviseren tot het technisch ontzorgen van bedrijven in de publieke sector. Het type klant wat een hoge servicegraad en ontzorging verwacht en hier ook voor wil betalen.

Innovatief
De onderneming is zeer innovatief ingericht, werkt volledig uit de cloud in een virtual office en heeft door het gebruik van slimme software en slimme IT-partnerships controle over het hele landschap. 

Klanten
De onderneming heeft een trouw klantenbestand waarbij iedere klant - van eenmanszaak tot keten - korte lijntjes heeft met het bedrijf. Klanten zijn bedrijven in de publieke sector, B2B en overige zakelijke dienstverlening. Grootste deel van de klanten zijn gevestigd in hoofdsteden, waarbij de meeste klanten zich bevinden in Amsterdam en omstreken.

Kerncijfers
Er is sprake van een gezonde spreiding in omzet. Omzet bedraagt ca. € 850.000 met een EBITDA van ca. € 550.000. 

Locatie
De onderneming heeft een virtual office, wat op eigen verzoek ook teruggebracht of geïntegreerd kan worden in een on-site office.

Reden verkoop
De huidige eigenaar is zeer innovatief en wil zijn aandacht vestigen op nieuwe activiteiten en is van mening dat het een juist moment is voor een geschikte koper om de onderneming over te nemen.

Slimme en snelle overname / integratie
De onderneming is zo ingericht dat deze makkelijk en dus snel bij een ander ICT-bedrijf kan worden ondergebracht, wat een boost in de omzet geeft tegen weinig inkoop- of operationele kosten. 

Overname
Ter overname zijn alleen de contracten, abonnementen en daarbij dus de activiteiten.

Kantoorpand en personeel
De onderneming heeft geen kantoorpanden of personeel wat mee overgenomen dient te worden. 

Geschikt voor
De koper heeft affiniteit met de ICT-/telecombranche of heeft bijvoorbeeld al een ICT- of telecomgericht bedrijf. Hier kunnen de diensten van deze onderneming makkelijk en snel worden toegevoegd.  Anderzijds kan koper ook een strategische partij zijn, zoals een investeerder of een partij die een soortgelijk bedrijf wil (op-)starten en de tijd heeft om deze verder uit te bouwen. 

Kansen
Een interessant bedrijf om verder uit te bouwen of voor een strategische partij om volume toe te voegen en bij grotere ketens binnen te komen. Er liggen dan ook vele kansen bij warme leads of klanten om de omzet op korte termijn flink te verhogen. Door de andere activiteiten van de eigenaar is hier momenteel geen focus voor. 

Financiering
De eigenaar kan zelf snel schakelen en heeft hiervoor ook de voorkeur. Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken. 

Transactie/prijs
Het betreft een overname van de activa / activiteiten van de onderneming. De EBITDA voor het berekenen van een overname bedrag en/of het uitbrengen van een bieding bedraagt ca. € 550.000.

Omzet
€ 825,000
Winst
€ 550,000
Aantal FTE
1
Regio
West Nederland
Sector
IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28800
Rechtsvorm
B.V.