Allround transportbedrijf

Vervoert ook naar Duitsland, België en Frankrijk


Beschrijving

Een allround transportbedrijf (van A naar B) met een lange staat van dienst. De onderneming is voornamelijk actief in Nederland maar transporteert ook naar Duitsland, België en Frankrijk.

Aanvullende diensten
Naast de normale transportwerkzaamheden biedt de onderneming ook aanvullende diensten aan met betrekking tot de te vervoeren goederen. Te denken valt aan (de-)montage en op- en afbouw van de geleverde goederen.

Terrein
De onderneming is gevestigd op een bedrijfsterrein in een goed onderhouden pand met uitstekende aansluiting om het wegennet. Het terrein is circa 3.500 m2 groot, waarvan 200 m2 als kantoorruimte beschikbaar is. De locatie biedt dan ook ruimte voor het volledige wagenpark. Tevens is ruimte voor geconditioneerde op- en overslag waardoor goederen voor korte of langere tijd kunnen worden opgeslagen.

Materieel
Het rijdend materieel van de onderneming bestaat met name uit trucks en busjes. De onderneming beschikt over circa 8 trekkende eenheden.

Financieel resultaat

  • De onderneming heeft in 2019 een omzet behaald van circa € 910.000
  • De EBITDA-marge bedroeg circa 15% na toerekening van een marktconforme huur voor het onroerend goed.

Covid-19
De gevolgen van Covid-19 zijn in 2020 beperkt merkbaar in de omzet, er is sprake van een omzetdaling van circa 7%.

Personeel
De onderneming wordt geleid door twee eigenaren. Bij de onderneming zijn naast de twee ondernemers circa 6 FTE werkzaam, waarvan 5 chauffeurs.

Reden verkoop
Vanwege een gebrek aan opvolging en focus op andere activiteiten willen de ondernemers het transportbedrijf verkopen. Verkopers zijn na overdracht beschikbaar om gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij of investeringsmaatschappij actief in de transportsector. Een MBI-kandidaat is ook welkom, mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkopers geven de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De verkopers wensen het bedrijf uiteindelijk voor 100% te verkopen. Het geniet de voorkeur van de verkoper om de onderneming inclusief onroerend goed over te dragen.

Meer informatie
Graag komt de verkopende partij in contact met ondernemers die interesse hebben in het allround tranportbedrijf. Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet

€ 910.000

Winst

EBITDA € 136.500

Aantal Fte

6-10

Regio

West Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29153

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!