Bouwbedrijf

Verschillende activiteiten zorgen voor crisisbestendigheid


Beschrijving

Een bouwbedrijf in het noorden van Nederland. De onderneming heeft een lange staat van dienst en is een gerenommeerde partij in de regionale markt. Er worden zowel zakelijke als particuliere klanten bediend. Daarnaast heeft men de beschikking over een modern bedrijfspand met kantoorruimte en ruime parkeer- en opslaggelegenheden.

Activiteiten
De activiteiten van de onderneming zijn voornamelijk gericht op verbouw, nieuwbouw, onderhoud en renovatie van zowel bedrijfspanden als woningen. Daarnaast beheerst men een specialisme waarmee ook een specifieke zakelijke klantengroep wordt aangesproken. De verdeling tussen deze verschillende activiteiten maakt dat men crisisbestendig is. 

Bijzonderheden
De onderneming fungeert in de basis als hoofdaannemer. In die rol is men in de afgelopen jaren betrokken geweest bij een groot aantal bijzondere projecten. Er is daarbij de beschikking over een eigen werkplaats waar verschillende bouwbenodigdheden worden gefabriceerd. Uiteraard worden op grotere projecten ook zaken uitbesteed en worden onderaannemers ingeschakeld. 

Financieel
Zowel de financiële posities als het rendement zijn goed te noemen.

Structuur en organisatie
Naast de ondernemers zijn er 25 werknemers in dienst. Een van de ondernemers is verantwoordelijk voor de acquisitie en de dagelijkse leiding. De ander is verantwoordelijk voor personeelszaken en de administratie. Zij worden ondersteund door 4 kantoorleden. Daarnaast heeft men de beschikking over 21 timmerlieden. Het personeelsbestand kent weinig tot geen verloop, deze personeelsleden zijn erg loyaal.

Reden verkoop
De huidige ondernemers hebben besloten tot verkoop over te willen gaan om zich te richten op andere zakelijke activiteiten. Uiteraard zijn zij voor een nader overeen te komen periode beschikbaar om voor een ordentelijke overdracht zorg te dragen.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat met enige kennis van de sector is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hierbij geeft de verkoper de voorkeur aan een aandelentransactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en kan onderdeel uitmaken van de transactie, verhuur van het onroerend goed is tevens mogelijk.

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet

€ 6.000.000

Winst

EBITDA € 300.000

Aantal Fte

21-50

Regio

Noord Nederland

Sector

Bouw & installatietechniek

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29219

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!