Camper- en caravandealer

Met eigen winkel met accessoires


Beschrijving

Een camper- en carvandealer in Zuidoost-Nederland wordt ter overname aangeboden. De organisatie biedt een totaalpakket rond campers en caravans: verkoop van nieuwe en tweedehandsmodellen, onderhoud en reparatie. Naast een ruime showroom beschikt het bedrijf over een goed uitgeruste werkplaats en garage. Het bedrijf kan haar klanten voorzien in alle zaken rond de caravan en camper.

Bijzonderheden
Naast verkoop en verhuur van verschillende merken, waaronder één exclusief dealerschap, wordt een breed scala aan accessoires aangeboden in de winkel. Ook kan worden voorzien in al het onderhoud, APK, reparaties en schadeherstel. Dankzij deskundige medewerkers die meedenken in de beste oplossing voor de klant, jarenlange ervaring en uitstekende service is het bedrijf een gerenommeerde partij in Nederland.

Financieel
Zowel de financiële posities als het rendement zijn goed te noemen.

Structuur en organisatie
Naast de ondernemer zijn er zeven monteurs, drie administratieve medewerkers en twee verkopers in vaste dienstbetrekking bij de onderneming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een flexibele schil van circa zeven arbeidskrachten. In 2020 is een directeur aangetrokken die de taken van de huidige aandeelhouder overneemt. De onderneming is derhalve onafhankelijk van de DGA. 

Reden verkoop
De huidige ondernemer heeft mede vanwege de leeftijd en gebrek aan opvolging besloten tot verkoop over te willen gaan.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat met enige kennis van de sector is ook welkom, mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hierbij geeft de verkoper de voorkeur aan een aandelentransactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en kan onderdeel uitmaken van de transactie, verhuur van het onroerend goed is tevens mogelijk.

Omzet

€ 8.600.000

Winst

€ 344.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Zuid Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek, Horeca, toerisme & recreatie

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29189

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!