Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Dameskledingzaak in Zuid-Holland

In grote stad met bovenwoning


Beschrijving

De damesmodezaak heeft een mooie ligging in een hele leuke winkelstad/straat met bovenwoning. Naast vele vaste klanten zijn er ook veel passanten. Het huurpand heeft een mooi appartement boven de winkel dat kan worden onderverhuurd of zelf betrokken. Hiermee is het ook een mooie woonlocatie. 

Bijzonderheden
De winkel is 55 m² groot en behoeft geen aanvullende investeringen. Hiermee is de winkel instapklaar voor een ondernemer/ster die enerzijds een mooie winkel wil hebben en anderzijds kwaliteit van leven door een woning midden in de binnenstad. De winkelhuur is 2500,- pm en de bovenwoning wordt verhuurd voor €900,- per maand.

Locatie
Mede door de ligging in het aantrekkelijke winkelgebied heeft de onderneming een grote groep vaste klanten. Als er al concurrentie is, is dit de algemene concurrentie van het internet zoals iedere winkel dat heeft.

Social media
Er is een e-mail bestand (AVG-proof) dat om de zes weken een nieuwsbrief ontvangt en welke aantoonbaar effect heeft. Daarnaast is men actief op eigen Website, Instagram en Facebook

Sfeer
De winkel kenmerkt zich door een relaxte persoonlijke sfeer waar klanten graag kopen. Dit betreft dan 1-2 items of ze worden helemaal aangekleed. 

Personeel
Dit bedrijf kan ook kosten besparen, er wordt nu een medewerkster ingehuurd omdat de eigenaresse niet iedere dag in de winkel wil staan. Maar dit is niet noodzakelijk voor een overname kandidaat (het betreft wel een goede medewerkster) en als je er in de bovenwoning woont, zijn er geen reiskosten.

Inkoop
Er wordt nu geen gebruik gemaakt worden door aanschaf van een geavanceerde winkelautomatisering. Er kan dus nog veel strakker worden gestuurd op marges en inkoop.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 75.000

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 220,000
Winst
Nettowinst € 25,000
Aantal FTE
1
Regio
Zuid Nederland
Sector
Detailhandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25410
Rechtsvorm
Eenmanszaak