Intern behoefte aan nieuwe inbreng en creativiteit om op te schalen

Design- en adviesbureau voor corporate communicatiemateriaal te koop aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 700.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Media, reclame & communicatie
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29306

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden bij de totstandkoming en het ontwikkelen en vormgeven van corporate communicatiemateriaal. Een van de onderscheidende kernkwaliteiten is het gespecialiseerde projectmanagement, waarbij opdrachtgevers gedurende het volledige traject intensief worden begeleid.

Bijzonderheden
Het betreft een goedlopende onderneming met een interessant, loyaal klantenbestand met grote corporate organisaties en een stabiele omzet van ruim € 700.000.

Personeel
De onderneming beschikt over een team van toegewijde medewerkers (dienstverband en vaste flexibele schil) en heeft een groot netwerk van vormgevers en designers die ingehuurd worden. Medewerkers worden voornamelijk ingezet tijdens de piekmaanden (nov – apr) van de dienstverlening.

Toegevoegde waarde
Door de jarenlange expertise, de klantgerichte en pragmatische aanpak en het gepersonaliseerde projectmanagement weet de onderneming de concurrent voor te blijven en écht waarde toe te voegen voor de opdrachtgever. Een koper kan profiteren van synergie voordelen, aanvullende opdrachten bij bestaande klanten realiseren en het sterke projectmanagement inzetten bij andere dienstverleningen.

Investeringsoverwegingen
Voor een koper zijn er volop mogelijkheden en (synergie-)voordelen te behalen bij de koop van de onderneming. Naast de goedlopende en stabiele bestaande (niche-)activiteiten zijn er ook veel mogelijkheden tot uitbreiding.

Voordelen
Wegens de flexibiliteit van de onderneming en de reeds gevestigde marktpositie zijn de toekomstverwachtingen goed. Tevens zijn er voor een koper meerdere voordelen te behalen:

  • De onderneming richt zich voornamelijk op een specifiek type communicatiemateriaal. Er is volop mogelijkheid tot andersoortige opdrachten binnen bestaande opdrachtgevers (cross-selling);
  • Het specialistische projectmanagement van de onderneming kan breder ingezet worden bij opdrachtgevers van een koper;
  • Er wordt voornamelijk gewerkt met personeel uit de flexibele schil, waardoor werkzaamheden ook opgepakt kunnen worden door eigen personeel;
  • De werkzaamheden van de onderneming zijn locatieonafhankelijk;
  • Een koper kan genieten van synergievoordelen en de bijbehorende kostenreductiemogelijkheden.

Reden voor verkoop
Intern is er behoefte aan nieuwe inbreng en creativiteit, waarmee de onderneming naar een volgend niveau kan opschalen. De ondernemer is bereid om samen met een koper vorm en inhoud te geven aan de transactie en daarin coöperatief mee te denken. Tevens is de ondernemer bereid om tijdens een transitieperiode de werkwijze en het goede klantcontact op zorgvuldige wijze aan de koper over te dragen.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Interesse in Business Valuation bij RSM?
Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 28 mei en leer meer over het programma.