Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Franchisepartner managementadviesbureau

Kans voor MBI-kandidaat


Beschrijving

Ondernemingen weer gezonder en winstgevender maken en ondernemers weer zicht geven op het realiseren van hun eigen visie? Als franchisepartner van de organisatie kun je hier, met behulp van bewezen methodieken, een belangrijke bijdrage aan leveren.

Franchisepartij
De zoekende franchisepartij is een adviesbureau die ondernemingen weer laat werken voor de ondernemer. Het klinkt als een open deur, maar toch is de dagelijkse praktijk bij een schrikbarende meerderheid van MKB-bedrijven anders. Zo zijn de meeste ondernemers ooit begonnen met persoonlijke startmotieven als meer vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Maar het bedrijf groeide stap voor stap tot het punt dat zakelijke bedrijfsdoelstellingen steeds meer de overhand kregen en inmiddels is de verhouding ondernemer vs. onderneming uit balans. De ondernemer moet teveel tijd investeren, keert zichzelf te weinig salaris uit, ervaart vaak spanning met personeel en heeft er vaak minder plezier in. Wij weten dat, samen met de ondernemer én het team om te buigen naar een gezonde en verkoopbare onderneming.

Balans tussen korte termijn impact en structurele verbeteringen
Als consultant/franchisepartner bewaak je de balans tussen korte termijn impact en structurele verbeteringen. Op termijn werk je naar de positie van strategische business partner van de ondernemer; de parttime commissaris. Je spiegelt de uitdagingen, bespreekt belangrijke vraagstukken, helpt de ondernemer richting oplossingen om de business weer te laten groeien én verkoopklaar te maken. Je helpt ook de ondernemer zich voor te bereiden op een mogelijke exit zodat zowel de ondernemer als de onderneming op het juiste moment ‘verkoopklaar’ zijn.

Model
Om korte termijn impact te kunnen realiseren hebben wij o.a. een model ontwikkeld dat zich focust op 8 sleutelgebieden waar ongemerkt geld uit de onderneming kan wegvloeien:

 • Prijsbeleid
 • Kosten
 • Productiviteit
 • Bezetting
 • Marketing & Sales
 • Debiteurenbeheer
 • Voorraadbeheer
 • Groei

Tools & training
Ondernemingen verliezen geld en tijd op deze gebieden, zonder dat de ondernemer zich daarvan bewust is. Met onze tools & training heb je inzicht hoe het resultaat van de onderneming op korte termijn verbeterd kan worden zodat er ademruimte komt voor de structurele verbeteringen en het verankeren van de relatie.

Gezochtt wordt nieuwe ondernemende consultants
Om onze klanten en potentiële klanten optimaal te kunnen blijven bedienen, zijn wij op zoek naar nieuwe franchisepartners. Werk je momenteel in het corporate bedrijfsleven of de zakelijke advieswereld? Of heb je een vergelijkbare achtergrond als succesvol ondernemer? En voldoe jij aan onderstaande vereisten, dan ben jij wellicht de nieuwe franchisepartner die wij zoeken.

• Minimaal 15 jaar ervaring op senior management niveau, leidinggevende ervaring en P&L verantwoordelijkheid.
• Generalist of ervaring in minimaal 2 functionele werkgebieden. 
• 5 jaar commerciële ervaring in B2B of sterke affiniteit met acquisitie, sales & marketing

De voordelen voor onze consultants op een rijtje:

 • Wij trainen je hoe je in een eerste kennismakingsgesprek snel tot de kern van de uitdagingen kunt komen en hoe je de basis voor een vertrouwensrelatie kunt leggen.
 • Met ons internationaal bewezen Winstlekkage-model kun je de ondernemer snel en kosteloos laten zien waar in de onderneming uitdagingen worden veroorzaakt, waar er ongemerkt geld wegvloeit en hoeveel. Je laat vooraf zien wat de samenwerking kan opleveren en leg je een propositie voor op basis van return on investment.
 • Ons bedrijfsverbeteringsplan stelt je in staat alle aspecten van de business aan te pakken, zodat je verbeteringen kunt verankeren in de business van de ondernemer. We verkiezen hierbij de juiste balans tussen de structurele verbeteringen en quick wins. 
 • We bieden je bij aanvang meerdere trainingsworkshops die niet alleen gefocust zijn op het inzetten van onze tools, maar ook hoe je prospects, die je in een kennismakingsgesprek ontmoet, kunt converteren naar betalende klanten. Daarnaast bieden we onze franchisepartners regelmatig trainingsworkshops en themadagen aan. 
 • Je wordt onderdeel van een divers en ervaren team van collega franchisepartners die elkaar bijstaan.
 • Vanuit onze ‘franchise-structuur’ heb je alle ruimte om op termijn je ‘eigen consultancy-firma’ op te bouwen, met zelfstandige adviseurs (associate franchisepartners) die voor jou werken. Hiermee bieden wij je mogelijkheid een passief inkomen te realiseren. 
 • Uiteraard is het opbouwen van je footprint en netwerk voor een startende consultant erg belangrijk. Onze inbound marketing strategie geeft je de mogelijkheid jezelf als MKB expert te positioneren en op het radarscherm van ondernemers te komen. Daarnaast kan je er voor kiezen het opbouwen van jouw voetprint te versnellen door (tegen een meerprijs) gebruik te maken van onze afsprakenservice; wij verzorgen dan kennismakingsafspraken bij ondernemers. Collega-consultants hebben laten zien dat er uit deze kennismakingsgesprekken direct al eerste klanten gegenereerd kunnen worden.

Gezochte eigenschapppen franchisepartner
Natuurlijk speel je zelf een zeer belangrijke rol in jouw succes – uit ervaring weten wij dat onderstaande eigenschappen belangrijke succesfactoren zijn;

 • Self-starter, proactief en ondernemend
 • Motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen
 • Positief, empathisch, inspirerend en mensgericht 
 • Luistervermogen en goede contactuele & communicatieve eigenschappen
 • Financieel gezond
Model
Als franchisepartner ga je aan de slag met een internationaal beproefd en bewezen model. Je maakt gebruik van een onderscheidend merk en betreedt een markt waar volop kansen liggen. Je krijgt uitgebreide trainingen en ondersteunende programma’s én ondersteuning bij het opbouwen van je footprint.
 
Investering
Investeringen starten vanaf € 16.500,-  plus benodigd werkkapitaal voor de eerste 12 maanden tijdens het opbouwen van jouw adviespraktijk. De afsprakenservice optie is verkrijgbaar tegen een meerprijs. Daarnaast biedt het gekwalificeerde kandidaten de mogelijkheid een deel van de franchise fee te financieren.

Interesse?
We zijn benieuwd naar jouw drijfveren, net zoals we graag de voordelen van onze formule uitleggen. Vraag nu het informatiepakket aan.

Regio
Nederland
Sector
Franchise, Zakelijke dienstverlening
Profielnummer
#28782