Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Goed renderend ecologisch adviesbureau

Sterke speler in nichemarkt


Beschrijving

Ter overname bieden wij een goed renderend ecologisch adviesbureau, gevestigd in Midden-Nederland, met hoogstaande dienstverlening aan.

Bijzonderheden
De onderneming opereert in het gespecialiseerde marktsegment van de ecologisch dienstverlening. Dit onderzoek en advies is ten dienste van beleid en van de ontwikkeling en uitvoering van groen-, bouw-, renovatie-, en infraprojecten. De verleende diensten variëren van veldinventarisaties tot en met uitvoeringsbegeleiding, voortgangs- en opleveringskeuringen en resultaatsmonitoring.

Ecologisch advies
Ecologisch advies wordt verleend aan projectontwikkelaars, (semi-) overheden en andere organisaties en particulieren. Vanuit haar kennis en ervaring over het hele spectrum van ecologisch advies, is de onderneming in staat een totaaladvies te geven, waarbij de opdrachtgever wordt ontzorgd voor zowel ecologische als procedurele kwesties.

Kwaliteitseisen
De hoogstaande kwaliteit wordt geborgd door interne kwaliteitseisen en extern via het lidmaatschap van het Netwerk Groene Bureaus (NGB). 

Financieel

  • De omzet bedroeg in 2018 circa € 400.000.
  • De EBITDA marge bedraagt ruim 20%.
  • Geen schulden aan externe partijen

Markt
Vanwege het toenemende maatschappelijk belang en complexe natuurwetgeving is er sprake van een groeiende vraag naar ecologisch advies. Daarbij nemen de complexiteit en omvang van veel projecten toe waardoor zowel professionele als particuliere opdrachtgevers deze diensten uitbesteden.

Structuur en organisatie
Er zijn naast de twee vennoten 4 fulltime personeelsleden in dienst. Deze worden ondersteund door een administratief medewerkster. In het hoogseizoen wordt extra gespecialiseerde onderzoekscapaciteit ingezet.

DGA
De twee vennoten hebben de dagelijkse leiding in handen en werken ook mee bij projecten. Per project worden ook een projectleider en een projectmedewerker aangesteld.

Reden verkoop
De huidige ondernemers naderen de pensioengerechtigde leeftijd waardoor verkoop een van de strategische opties is. Om voor een ordentelijke overdracht zorg te dragen is men bereid om voor een nader overeen te komen periode betrokken of werkzaam te blijven.

Overname kandidaat
De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De huidige ondernemers wensen het bedrijf geheel te verkopen.

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet
€ 400,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Midden Nederland
Sector
Zakelijke dienstverlening
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26566
Rechtsvorm
B.V.