Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Groothandel bouwmaterialen

Met een specialisatie in hout en B2C- en B2B-klanten


Beschrijving

De groothandel in bouwmaterialen gespecialiseerd in hout heeft zowel B2C- als B2B-klanten. De onderneming heeft een zeer goed rendement (ook tijdens de coronacrisis) met veel potentie om de omzetstijging door te zetten.

Materialen
Ter overname wordt aangeboden een zeer goed renderende groothandel in bouwmateriaal zoals isolatiemateriaal, dakmateriaal, plaatmateriaal, hout, ijzerwaren, etc.

Verkoop
De onderneming is zowel actief in het off- en online verkopen van deze producten en staat online erg sterk in de markt.

Bijzonderheden
Vanuit het moderne bedrijfspand waarin zowel een groot magazijn, een werkplaats als het kantoor zit, bedient deze onderneming hun relaties op zowel de particulieren als de zakelijke markt. De onderneming bestaat al meer dan 20 jaar en heeft mede door haar servicegerichte dienstverlening en uitgebreide assortiment een trouwe klantenkring op weten te bouwen.

Aanbod
De onderneming heeft een sterke particuliere klanten kring, maar verkoopt ook aan zakelijke klanten.  

Financieel
De omzet van de onderneming is de afgelopen jaren relatief stabiel. De omzet bedroeg in 2019 circa € 1,6 miljoen, met een brutomarge van 400K.

Structuur en organisatie
Naast de eigenaar zijn er 4,3 FTE werkzaam bij de onderneming, waarvan 3 werknemers meer dan 36 uur per week. Het personeel weet veel van de branche en is betrokken bij het bedrijf.

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden omdat de verkoper zich wil richten op andere (zakelijke) activiteiten. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode, betrokken te blijven bij de onderneming.

Overnamekandidaat
De onderneming is onder andere geschikt voor een strategische partij, investeerder of MBI-kandidaat.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. Het onroerend goed maakt over het algemeen geen onderdeel uit van de transactie, tenzij de koper de juiste prijs wil geven voor het pand. De huur van het onroerend goed kan worden voortgezet na de transactie, aangezien het pand in eigendom is van de huidige eigenaar.  

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet
€ 1,600,000
Winst
€ 150,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Noord Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Groothandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28872
Rechtsvorm
Eenmanszaak