ICT-bedrijf met focus op facilitair management

SaaS-oplossing met groeipotentie voor een enthousiaste ondernemer


Beschrijving

De Nederlandse onderneming (BV) is inmiddels ruim 14 jaar actief in het ontwikkelen, produceren en leveren van een Facilitair Management systeem (FM) voor grote en kleine(re) organisaties waardoor op efficiënte wijze het beheer van de faciliteiten in deze organisatie kan plaatsvinden. Het systeem is een volledig modulaire toepassing waarbij de klant zelf bepaalt welke module(s) hij/zij wilt activeren.

Kerncijfers
De jaaromzet is circa €250.000 en ieder jaar licht stijgend met een netto winstmarge 14%.

Bijzonderheden
Enkele voorbeelden van de modules: Meldingen/werkorders, Reserveren van ruimtes en diensten (desgewenst inclusief facturatie uit het FM-systeem), Contractbeheer, Sleutelbeheer, Inventarisbeheer, Poststukken, Bezoekregistratie, Voorraadbeheer, Wagenparkbeheer, Logboeken, Gebouw-/Ruimtebeheer, Incidentenbeheer, Meterstanden etc.

SaaS
Het geleverde systeem is beschikbaar als SaaS-oplossing, waarbij verkoper ook voor de hosting zorgt of de klantrelatie de mogelijkheid biedt het systeem te implementeren in een eigen omgeving (On-Premise).

Systeem
Het systeem is een standaard softwaresysteem, functioneel en laagdrempelig in gebruik en is bovendien meertalig toepasbaar (o.a. Engels, Nederlands, Frans). Functionaliteit is ook beschikbaar in een App (Android en IOS).

Klantenbestand
Mede doordat het beheer van faciliteiten een algemeen branche-onafhankelijke activiteit is, vindt u ons klantenbestand onder andere in de volgende sectoren: onderwijs, kinderopvang, (gemeentelijke) overheid, gezondheidszorg en het  particulier bedrijfsleven.

Afnemers
Het huidige B2B klantenbestand omvat ruim 90 afnemers. Dit zijn deels nieuwe c.q. bestaande klantrelaties (die het systeem zelf gebruiken of het systeem gebruiken ten dienste van hun eigen dienstverlening) of deels bestaande klantrelaties die de dienstverlening continueren op abonnement basis. De huidige omzet is vrijwel uitsluitend uit Nederland met een aantal klantrelaties in België.

Organisatie
De organisatie omvat 2 FTE voor ontwikkeling (ontwerp), implementatie en support-werkzaamheden. De softwareontwikkeling vindt plaats in het Verre Oosten waar IT-specialisten werkzaam zijn. Er bestaat direct contact met de IT-specialisten.

Vestiging
De onderneming is gevestigd in Noord-Brabant, centraal gelegen ten opzichte van Nederland en België. De benodigde oppervlakte bedrijfsruimte is zeer beperkt.

DGA
De DGA wil de onderneming overdragen om persoonlijke redenen (onder meer: leeftijd). Primair wordt gedacht aan een strategische koper met internationale oriëntatie.

Overdracht
Na de overdracht is de DGA –in overleg- beschikbaar voor bedrijfsoverdracht en ondersteuning.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer heeft een leeftijd bereikt waarop hij/zij de onderneming wenst te verkopen.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. 

Omzet

€ 250.000

Winst

Niet gespecificeerd € 35.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#27781

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!