Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Industry leader in moderne patisserie met webshop

Amerikaanse bakkerij, 4 keer gekroond tot beste van Nederland


Beschrijving

De bakkerij is opgericht in 2012 en heeft zich in die tijd ontwikkeld van uitsluitend een specialistisch bedrijf op het gebied van bruidstaarten, naar een bedrijf dat minder afhankelijk is van de seizoensgebonden trouwbranche. 

Uitbreiding
Dit is gelukt door de uitbreiding naar een professionele bakkerij waar grote producties gemaakt kunnen worden voor evenementen en horeca. Locatie is vlakbij twee grote snelwegen, naast een treinstation en midden in Nederland.

Bijzonderheden
Binnen de trouwbranche heeft de onderneming een sterk netwerk met leveranciers dat ons aanbeveelt bij klanten, dit zijn allen leveranciers in de top van hun veld (trouwlocaties, wedding planners, etc.) wat garant staat voor jaarlijks een constant aantal opdrachten (+/- 250 bruiloften in totaal). Dit onderdeel van het bedrijf genereert de hoogste marges. Het bedrijf is onderscheiden met verschillende prijzen sinds de oprichting die de onderneming waardeerden voor de ontwikkeling die teweeg is gebracht in de branche en de betrouwbaarheid en constante kwaliteit die geleverd wordt.

Afzet
Bruiloften zijn erg seizoensgebonden en om die reden hebben we een grotere bakkerij geopend waar zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden en op die manier kan de onderneming competitief zijn op het gebied van prijzen richting horeca klanten. Deze afzet is grotendeels constant gedurende het jaar en voor 2020 is de verwachting dat deze afzet groeit naar €100.000 (+/- 37% van de verwachte omzet).

Webshop
Ten slotte heeft de onderneming een populaire webshop en winkel waar consumenten kleinere taarten en andere gebakjes kunnen bestellen. Deze zijn samen goed voor 22% van de omzet.

Reden verkoop
Na 7 jaar lang alles in de zaak te hebben gestoken is het voor de verkopende partij tijd om meer aandacht aan het gezin te besteden en om tijd op een andere manier in te gaan delen. Dit lukt de eigenaars niet in de huidige positie als ondernemers en daarom willen ze het bedrijf verkopen. Er is nog steeds veel groeipotentie en de ideale kandidaat is iemand die of veel vakkennis heeft, of iemand die de juiste mensen op de juiste plek kan zetten en het bedrijf verder kan professionaliseren en naar het volgende niveau kan tillen.

Huur
Huurovereenkomst loopt nog tot 31-12-2021.

USP's:

  • Sterke reputatie binnen de branche
  • 4x bekroond tot beste van Nederland
  • Sterk ontwikkeld social media network
  • Directe aanvragen gegenereerd hierdoor
  • Sollicitanten uit heel Europa benaderen ons om voor ons te komen werken als droombaan in hun/ons veld.
  • Moderne website en webshop
  • Grote database met (professioneel) eigen beeldmateriaal
  • Goed getrainde werknemers met flexibele contracten
  • Zorgvuldig ontwikkelde eigen recepturen
Omzet
€ 260,000
Winst
€ 60,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Midden Nederland
Sector
Agri & food, Detailhandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28552
Rechtsvorm
VOF