Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Ontwerp- en productiebedrijf van hoogwaardige tapijten

Uniek design en materialen op basis van de wensen van de klant, gespecialiseerd in maatwerk


Beschrijving

Het bedrijf levert met haar klantspecifieke tapijten een hoogwaardig product. Het is een unieke positie in de markt met een stevige groeipotentie. Het bedrijf is nu nog onderdeel van een Sociale Werkvoorziening. Doel van de overdracht is om met nieuw ondernemerschap het groeiperspectief waar te maken en de werkgelegenheid van de medewerkers te continueren en uit te bouwen.

Branche
De verkoop loopt via de interieurbranche, voornamelijk in Nederland en daarnaast in Duitsland en België. Het bedrijf timmert aan de weg met innovatie in ontwerp en productietechniek, tevens met inzet van robots.

Medewerkers
De 16 medewerkers uit de doelgroep sociale werkvoorziening gaan mee op detacheringsbasis en zorgen voor continuïteit in kennis en productie. Hun productiviteit is gemiddeld genomen lager dan die van reguliere medewerkers. Dit wordt in het detacheringstarief verdisconteerd. De coördinator heeft een reguliere arbeidsovereenkomst, die door de overnemende partij zal worden voortgezet. In verband met reisafstanden en de aard van de doelgroep blijft de vestigingsplaats ook na de overname dezelfde gemeente.

Indicatieve winst
Het bedrijf is winstgevend en kan met goed ondernemerschap verder groeien in omzet en rendement. Omdat het bedrijf nu onderdeel is van een grotere organisatie is de vermelde winst gebaseerd op een indicatieve berekening.

Profiel koper
Van de overnemende partij wordt verwacht dat dit een sociaal ondernemer is, die ervaring heeft met de doelgroep van de sociale werkvoorziening. De voorkeur gaat uit naar een solide ondernemer met een netwerk in de interieurbranche.

Omzet
€ 1,200,000
Winst
EBIT € 50,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Zuid Nederland
Sector
Industrie & productie
Type klanten
B2B
Profielnummer
#27549
Rechtsvorm
Geen rechtsvorm