Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

SaaS software onderneming

In een niche markt


Beschrijving

De dienstverlening betreft het faciliteren van een eigen ontwikkelde softwaresysteem, ontwikkeld voor een specifieke branche, alsmede aanvullende administratieve dienstverleningen voor de afnemers van het systeem.

Bijzonderheden
De software betreft een klantcontact- en dossieradministratiesysteem met verfijnde marktgerichte koppelingen ten behoeve van het contact tussen de consument en registratie van de geleverde diensten en producten. Het systeem is gekoppeld aan de bekende boekhoudpakketten.

Marktaandeel
Het bedrijf is meer dan 15 jaar actief en heeft in haar eerste marktsector een marktaandeel bereikt van meer dan 80%. Dit marktaandeel heeft het bedrijf sinds 2014. Bestaande concurrerende systemen gaan niet meer verder ontwikkelen of geheel stoppen op de Nederlandse markt.

Aanpalende marktsectoren
Aanpalende marktsectoren waar de onderneming dezelfde toegevoegde waarde kan leveren kunnen met beperkte investeringen benaderd worden. Daarnaast liggen er kansen in het buitenland alwaar de markt op dit gebied nog niet zo ver ontwikkeld is als in Nederland.

Expansie
Deze voorsprong biedt dus serieuze kansen voor expansie zowel in Nederland als ook daarbuiten.

Opdrachtgevers
De opdrachtgevers zijn voornamelijk bedrijven in het MKB en MKB+ met aanvullend enkele klanten op Corporate niveau. De klanten zijn zowel on- als offline spelers of een combinatie daarvan en in hun marktsegment gericht op de eindconsument

Medewerkers
De onderneming heeft ongeveer 10 personen in dienst en werkt met eigen programmeurs. Het bedrijf is gevestigd in een huurpand. Het bedrijf heeft een zeer goede naam in haar branche opgebouwd en doet al jaren zaken met een groot aantal afnemers. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf geïnvesteerd in extra medewerkers, bedrijfsmiddelen en bedrijfsinrichting en is het klaar om (internationaal) verder door te groeien.

Gezocht naar
Gezocht wordt naar een overnamepartij die een uitdaging ziet in nieuwe initiatieven met de zekerheid van een zeer goed renderende basisomzet. Het huidige bedrijf loopt steeds meer tegen de beperking aan dat de afnemers meer maatwerk verwachten, meer dan ze zelf aankunnen en willen. Vanwege het grote marktaandeel zijn er bovendien branche brede software oplossingen, initiatieven en diensten denkbaar die snel tot rendement leiden, maar ook een grotere inzet vragen. Ook zijn er New Business oplossingen denkbaar die ver buiten het eigen werkveld liggen en daarom momenteel niet verder onderzocht en ontwikkeld worden.

Marktaandeel
Het grote marktaandeel maakt dat er een grote voorsprong is met de (door)ontwikkeling, immers de doelgroep werkt op hetzelfde platvorm en nieuwe diensten kunnen daarom snel vermarkt en uitgerold worden. De eigenaar is op leeftijd en is niet meer voornemens de uitdagingen voor de komende jaren zelfstandig ter hand te nemen maar, in overleg, bereidt om nog enkele/meerdere jaren operationeel een bijdrage te leveren in de verdere ontwikkeling en overdracht.

Omzet
€ 1,300,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Nederland
Sector
IT, online & e-commerce
Profielnummer
#28624
Rechtsvorm
B.V.