Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Transportbedrijf

Strategisch gelegen ten opzichte van opdrachtgevers


Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een gespecialiseerd en goed renderend transportbedrijf in Oost-Nederland aan. Het bedrijf is gespecialiseerd in het truckenvan opleggers voor diverse gerenommeerde partijen. Daarnaast wordt op kleinere schaal ook groupagetransport uitgevoerd.

Bijzonderheden
De onderneming is strategisch gevestigd ten opzichte van haar opdrachtgevers. De meeste opdrachten worden internationaal uitgevoerd, voornamelijk binnen Europa. De locatie (circa 6.300 m2 terrein, waarvan 4.000 m2 is ontwikkeld) waarop de onderneming is gevestigd biedt ruime mogelijkheden voor parkeren en rangeren. Op het terrein is tevens een kantoorruimte gevestigd.

Materieel
De onderneming beschikt over 18 trekkende eenheden. Het rijdend materieel bestaat hoofdzakelijk uit trucks van de merken DAF en Mercedes. De onderneming beschikt over een zeer uitgebreid klantenbestand waardoor de beladingsgraad zeer hoog is.

Financieel

  • De omzet bedroeg in 2019 circa € 3.700.000.
  • De EBITDA marge bedraagt circa 7%.

Structuur en organisatie
Er zijn 9 personeelsleden in dienst. Waarvan 8 chauffeurs en de vrouw van de ondernemer die verantwoordelijk is voor de administratie. Samen met ingeleende personeelsleden zijn er, naast de twee fulltime betrokken ondernemers, circa 35 personen bij de onderneming werkzaam.

Reden verkoop
Vanwege gebrek aan opvolging en focus op andere activiteiten wil de ondernemer deze onderneming verkopen.

Overname kandidaat
De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij of een investeringsmaatschappij actief in de transportsector. Een MBI-kandidaat is ook welkom.

Transactie
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De verkoper wenst het bedrijf uiteindelijk voor 100% te verkopen. De aandelen zijn over te nemen inclusief huur van het onroerend goed. In combinatie met de overname van de aandelen is overname van het onroerend goed ook bespreekbaar.

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet
€ 3,700,000
Winst
EBITDA € 265,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Oost Nederland
Sector
Automotive, transport & logistiek
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28701
Rechtsvorm
B.V.