Winkelketen vlees- en versproducten

Via landelijke slagersformule en met eigen productie-unit


Beschrijving

Deze winkelketen is gevestigd in Oost-Nederland en richt zich met name op de verkoop van vlees via een slagersformule en heeft daarnaast ook een uitgebreid assortiment in andere versproducten zoals groente, fruit, zuivel en brood. De onderneming heeft een eigen productie- unit en meerdere verkooplocaties in diverse stadscentra. Klanten zijn voornamelijk particulieren uit de regio. 

Bijzonderheden
De onderneming biedt ook een cateringsservice, maaltijdpakketten, BBQ-pakketten, gourmetschotels en buffetten aan. Het is mogelijk om online te bestellen via de webshop en het aantal online bestellingen is groeiende. 

Onderscheidend
Onderscheidend voor deze onderneming is dat het de gehele keten - van productie tot het verpakken en verkopen van gezonde en verantwoorde versproducten en maaltijdpakketten - in eigen hand heeft. Daarbij ligt de focus op kwaliteit, ambacht en transparantie.

Achtergrond
De huidige aandeelhouders zijn de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd. Omdat er binnen de familie en organisatie geen geschikte bedrijfsopvolger voorhanden is, wordt de onderneming in de markt te koop aangeboden.

Financieel
De onderneming kent een autonome groei en de brutowinstmarge ligt de afgelopen jaren stabiel rond de 56%. De omzet ligt de laatste jaren tussen de € 5 en 6 miljoen. 

Kansen
Voor een strategische koper liggen er volop kansen om de reeds gezonde basis van deze onderneming verder uit te bouwen. Bijvoorbeeld door het aantal verkooplocaties verder uit te breiden. Gezonde voeding, duurzaamheid en dierenwelzijn spelen een steeds invloedrijkere rol bij consumenten. Anderzijds zoeken consumenten gemak in snelle kant- en klare maaltijdpakketten die ook verantwoord en gezond dienen te zijn. Gecombineerd met online bestel- en bezorgmogelijkheden liggen hier ook kansen voor uitbreiding. 

Voordelen

  • Bekende naam in de regio.
  • Gehele keten in eigen hand.
  • Bewezen verkoopformule biedt uitbreidingsmogelijkheden.
  • Goed uitgeruste verkooplocaties.
  • Langjarige relaties met lokale leveranciers.
  • Centrale productie-unit zorgt voor efficiëntie. 

Omzet

€ 5.800.000

Winst

EBITDA € 310.000

Aantal Fte

51-100

Regio

Oost Nederland

Sector

Detailhandel

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29311

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!