Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Zonne-energie bedrijf zoekt werkkapitaal

Om kansen in de markt te benutten


Beschrijving

Onderneming is een Nederlands zonne-energiebedrijf. Het bedrijf produceert een geoctrooieerd systeem, een innovatief flexibel concept voor de opwekking van zonnewarmte en -stroom. Het systeem is handig te installeren, duurzaam, meest rendabel en compact. Daardoor is het zeer geschikt voor bestaande- en nieuwe woningen. Hiernaast werkt men aan nieuwe toepassingen op het gebied van zonne-energie.

Bijzonderheden
Het zonne energiesysteem maakt het mogelijk om 25% tot 50% van het jaarlijkse energieverbruik van een huishouden te besparen. Het systeem voor tapwater verwarming bestaat uit zonnecollectoren die geïnstalleerd zijn op het dak en die zonlicht omzetten in warmte. Deze warmte wordt vervolgens opgeslagen in een module waar zich een warmtewisselaar bevindt om het water te verhitten waarna het water de combiketel instroomt. Deze hoeft minder capaciteit te leveren waardoor gasverbruik en CO2 uitstoot dalen. 

Systeem
Het systeem kan later tevens worden uitgebreid door een extra collector of module bij te plaatsen. Daarnaast kunnen ook PV zonnepanelen worden geïntegreerd waardoor tevens elektriciteit kan worden opgewekt.

Afzetgebied
Het systeem is inmiddels succesvol geïnstalleerd in honderden woningen. De verkoop van de zonneboiler is daarnaast uitgebreid naar Duitsland en België. 

Kansen
Om de marktkansen te benutten is de onderneming op zoek naar werkkapitaal.

Reden voor verkoop
De huidige onderneming wil verdere groei van de onderneming financieren door een deel van de aandelen te verkopen.

Aangeboden belang
De verkoper wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt.

Transactievorm
De verkoper geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. De verkopende partij staat daarnaast ook open voor financieringsvormen. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders.

Omzet
€ 1,500,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Midden Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Groothandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28482
Rechtsvorm
B.V.