Brookz Sectormonitor IT, online & e-commerce

Gepubliceerd: 28 februari 2022, Wietze Willem Mulder

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector IT, Online & E-commerce? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de IT, online & e-commerce jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in de sector IT, online & e-commerce. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Download de ‘Brookz Sectormonitor IT, online & e-commerce’ voor relevante informatie over de sector, de werking van de fusie- en overnamemarkt, actuele waarderingen en praktijkvoorbeelden van andere kopers die een IT, online & e-commerce-bedrijf hebben gekocht en verkopers die hun IT, online & e-commerce-bedrijf hebben verkocht:

Sectorinformatie

De sector IT, online & e-commerce bestaat grofweg uit vier disciplines: hardware, software, IT-diensten en platformen. Denk bij die laatste aan de talloze webshops (zoals Bol.com), maar ook aan online platformen (zoals Uber), de verscheidenheid aan apps (zoals Tinder) en marketplaces (zoals Marktplaats). 

Overnamemarkt

Het kopen en verkopen van IT, online & e-commerce-bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De sector vertegenwoordigt een relatief groot aandeel in het totaal aantal fusies en overnames in Nederland. Bijna één op de vijf fusies en overnames vindt plaats in de IT, online & e-commerce. 

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector IT, online & e-commerce altijd fors hoger dan voor het MKB. 

Praktijkcase

Om de beoogde overname van Weeronline te financieren, gingen oprichters Menno Bom en René Westening van Infoplaza in zee met investeringsmaatschappij Bolster Investment Partners. ‘We waren tegelijkertijd koper en verkoper.’