ABAB Corporate Finance - Timmerfabriek Frank van Roij

Beschrijving

Timmerfabriek Frank van Roij is een moderne KOMO-gecertificeerde timmerfabriek in Goirle. Van een eenmanszaak groeide het familiebedrijf uit naar een nationale speler met ruim tachtig medewerkers. ABAB Corporate Finance heeft het bedrijf ondersteund bij bedrijfsopvolging en financiering.

Bedrijfsopvolging
De zoon van de ondernemer wil het bedrijf overnemen. Omdat de zoon nog jong is en Van Roij nog niet de pensioenleeftijd heeft bereikt, is er gekozen voor een langdurig overnameproces. “Ik vind het belangrijk dat mijn zoon de mogelijkheid krijgt om langzaam te groeien als ondernemer. Dit heeft tijd nodig en daarom hebben wij gekozen voor een overnametraject van tien jaar.” Bij de overdracht en het financieringstraject hiervan is het familiebedrijf ondersteund door ABAB Corporate Finance. “Een bedrijfsoverdracht is 100% gebaseerd op vertrouwen. Het is prettig om dit te doen met een vertrouwde organisatie als ABAB.”

Financiering
Door de groeiende vraag werd de werkplaats van ruim 6.000 m2 te klein. Hij kocht het pand van de achterbuurman aan. “Dankzij ABAB konden wij de uitbreiding realiseren.” Van Roij benadrukt dat een onafhankelijk advies bij een financieringstraject van belang is. “Een onafhankelijk adviseur kijkt met een brede blik en durft out-of-the box te denken. Onze wensen en behoeften stonden voorop. Dit heeft geresulteerd in de voor ons best passende financiering.”

ABAB Corporate Finance
  • Ellen Pankhurststraat 1k

    5032 MD Tilburg