Alfa Consultants adviseerde aandeelhouders JAPCC bij verkoop

Alfa Consultants adviseerde aandeelhouders JAPCC bij verkoop

Beschrijving

ICAPE Group zet een volgende strategische stap op de Europese markt met de overname van JAPCC in Nederland. Deze nieuwe business unit, met een ultramoderne faciliteit en een hooggekwalificeerd team dat samen goed is voor bijna een eeuw ervaring, biedt de in Frankrijk gevestigde leverancier van printen en technisch maatwerk een lokale vertegenwoordiging in een attractieve markt.

JAPCC, opgericht in 2003, is een bedrijf dat technische kwaliteitsproducten levert aan de Nederlandse en Duitse markt. Deze fusie is een goede aanvulling voor de ICAPE Group en zijn strategie van expansie op het Europese continent. Na de opening van business units in Polen en Zweden en de acquisitie van BAE in Duitsland en van IDELEC in Frankrijk, blijft de ICAPE Group zich versterken en uitbreiden. In november 2021 hebben Cyril Calvignac, CEO van ICAPE Group, en Melvin Brummelhuis, CEO van JAPCC, de krachten gebundeld van de door hen geleide bedrijven onder de naam ICAPE Netherlands.

Oog op Nederland

De ICAPE Group heeft het oog al een paar jaar op Nederland gericht. Nederland is een dynamisch land met groot industrieel potentieel. Het beleid van ICAPE is altijd geweest zo dicht mogelijk bij de klanten te zijn en tegelijkertijd de hoogwaardige dienstverlening van een internationale bedrijvengroep te garanderen. De ICAPE Group zal profiteren van nieuwe projecten en klanten, terwijl ICAPE Nederland kan terugvallen op een sterke organisatie en alle diensten die worden aangeboden door het hoofdkantoor in Azië. Het is in alle opzichten een win/win-combinatie.

Voor de ICAPE Group is het nieuwe kantoor en faciliteit in Eibergen ook van strategisch belang voor de logistieke organisatie. Onlangs heeft de ICAPE-groep geprofiteerd van een uitbreiding van haar logistieke capaciteiten in Duitsland met een nieuwe vestiging in Neurenberg en werkt de groep aan de optimalisatie van zijn transport- en opslagmogelijkheden in Frankrijk en Zweden. Met de aanwinst van een magazijn van 340 m2 in het gebouw van ICAPE Nederland, kan de ICAPE Group zijn klanten nu meerdere opties bieden om doorlooptijden te verkorten en kosten beter te beheersen.

Alfa adviseerde de aandeelhouders van JAPCC.

Alfa Consultants
  • Van Siburgstraat 2-4

    3863HW Nijkerk