IRIS Corporate Finance - Port People

Beschrijving

DHG heeft via een nieuw opgerichte koopholding 100% van de aandelen van M.P.S. Personnel Services B.V. gekocht van Peinemann Mobilift Group B.V. en de aandelen van VPR Detachering B.V. en Uitzendbureau VPR B.V. IRIS CF heeft DHG in deze transactie geadviseerd en tevens de transactiefinanciering gearrangeerd.

De acquisitie van MPS is gelijktijdig gerealiseerd met de acquisitie door DHG van 100% van de aandelen van VPR Detachering B.V. en Uitzendbureau VPR B.V. Door de combinatie van deze drie bedrijven is een sterk winstgevende uitzendgroep ontstaan met een focus op logistiek personeel werkzaam in de Rotterdamse haven. Dagelijks zijn er via de groep circa 300 arbeidskrachten werkzaam in de regio Rotterdam-Rijnmond. Na een integratie tot één groep onder de naam Port People, is het de ambitie om de combinatie verder te laten groeien (autonoom en door middel van acquisities).

DHG
DHG belegt in vastgoed en heeft een portefeuille opgebouwd met een waarde van circa € 400 miljoen, daarnaast ontwikkelt de onderneming hoogwaardige vastgoedprojecten. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven. DHG heeft de doelstelling om haar portfolio van deelnemingen in dit segment verder uit te breiden.

Peinemann
Peinemann is vanuit haar hoofdkantoor in Hoogvliet actief met de verhuur en verkoop van kranen, heftrucks, hoogwerkers, equipment. Daarnaast levert Peinemann aanpalende services zoals tijdelijk personeel, service en onderhoud van materieel. Met een omzet van circa € 100 miljoen is Peinemann één van de grotere spelers op dit gebied in Nederland. De detachering en uitzend activiteiten van dochteronderneming M.P.S. Personnel Services B.V. werden niet core business gezien wat Peinemann heeft doen besluiten om dit bedrijfsonderdeel te verkopen aan DHG.

IRIS Corporate Finance
  • Lichttoren 32

    5611 BJ Eindhoven

  • + toon alle adressen

  • Blaak 555

    3011 GB Rotterdam