LEAN LAWERS helpt Channext bij investering 2Artboard 91

LEAN LAWERS helpt Channext bij investering

Channext verlengt investeringsronde tot 700.000 euro om de Europese expansie te versnellen

Channext heeft haar seed-financieringsronde verlengd tot 700.000 euro en LEAN LAWYERS heeft Channext hierbij mogen adviseren. Alle bestaande aandeelhouders hebben hier actief aan deelgenomen. Channext zal de nieuwe fondsen gebruiken om de Europese expansie naar markten als Italië, Scandinavië en Spanje te versnellen.

Het bedrijf

Channext is één van Europa’s snelst groeiende channel tech startups. Het bedrijf biedt een through-channel marketing platform, dat een realtime verbinding creëert tussen leveranciers en de marketingkanalen van hun resellers. De software automatiseert het lanceren van marketingcampagnes via de websites, sociale-mediaprofielen en online advertentieaccounts van de resellers. Het platform haalt vervolgens de marketingdata van diezelfde kanalen weer op. Een overzichtelijk dashboard geeft inzicht in de belangrijkste channel sales en marketing KPI’s, zoals totaal bereik, interactie met eindklanten en gegenereerde leads.

Channext hervormt de manier waarop grote ICT-leveranciers zoals Cisco, Fujitsu en Logitech amen met hun B2B-resellers de markt benaderen. De grootste uitdaging bij indirecte kanalen is dat minder dan 15 procent van de marketingactiviteiten van leveranciers de eindklant bereikt via hun wederverkopers. Jaarlijks worden miljarden dollars uitgetrokken voor channelmarketing, maar er is weinig tot geen inzicht in de resultaten en het rendement op de investeringen van deze budgetten.

Datum van de deal: 2021-06-01

Namens Lean Lawyers waren betrokken bij investering Channext

Martijn van Oort

Martijn van Oort