LEAN LAWYERS begeleidt De Jong Zuurmond bij overname van Henssen Groep 2Artboard 91

LEAN LAWYERS begeleidt De Jong Zuurmond bij overname van Henssen Groep

De Henssen Groep is gespecialiseerd in de inrichting van de buitenruimte en is actief in het groenbeheer voor voornamelijk overheidsinstanties in het zuiden van het land en in België. Henssen is opgericht in 1983 en is in 35 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend “cultuurtechnische bedrijf”.

De Jong Zuurmond is gevestigd in Beesd, heeft diverse dochterondernemingen en heeft circa 600 personeelsleden. Het bedrijf verzorgt groenbeheer, wegmarkeringen en onderhoud aan viaducten en tunnels. Daarnaast zorgt de DJZ Groep voor goede (vaar-)wegen en buitenruimtes.

Samenwerkingsovereenkomst

Henssen en De Jong Zuurmond hebben al jaren een samenwerkingsovereenkomst met de provincie Limburg voor het onderhoud aan wegen en viaducten. De Jong Zuurmand ziet met deze overname haar marktaandeel in het zuiden van het land sterk groeien en krijgt hierdoor nog een betere landelijke marktpositie.

Volgens Henssen zal er weinig veranderen voor haar werknemers in Schinnen en het Belgische Rijkhoven. Henssen zal onder haar eigen identiteit verder gaan. Deze locaties blijven gehandhaafd en de locatie in Limburg wordt mogelijk zelfs uitgebreid.

Datum van de deal: 2021-12-01

Namens Lean Lawyers waren betrokken bij aankoop De Jong Zuurmond

Martijn van Oort

Martijn van Oort