VWE Automotive neemt AVN Group over

Beschrijving

YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft de oprichter van AVN Group B.V. (“AVN”), Wierd Meijering, geadviseerd bij de succesvolle verkoop van zijn aandelen aan VWE Automotive B.V. (“VWE”). Beide bedrijven zullen de krachten bundelen.

Over AVN

AVN Group is een overkoepelende naam met de volgende entiteiten: Autoveiling.nl, Autoinspectie.nl en AVN Remarketing. AVN richt zich op de ondersteuning van kopers en verkopers van gebruikte voertuigen (o.a. personenauto’s en lichte bedrijfswagens). Voor de verkoop en remarketing van voertuigen maakt AVN gebruik van een modern IT-platform en biedt zij diverse aanvullende services. Bij Autoveiling.nl worden er wekelijks, in diverse veilingen, honderden auto’s verkocht in heel Europa. Autoinspectie.nl is expert in het inspecteren en taxeren van voertuigen en rollend materieel. AVN Remarketing biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid om voertuigen zelf te inspecteren, beheren, veilen en af te handelen. 

Wierd Meijering over de samenwerking met VWE:

Volgens Wierd Meijering is VWE de perfecte partner om mee samen te gaan. “Afgelopen 20 jaar heb ik samen met mijn collega’s met veel ‘strijd, passie en trots’ een mooi autonoom gegroeid klantenportfolio mogen realiseren. Nu is het voor AVN tijd voor de volgende stap en in combinatie met VWE kunnen we snel grote stappen maken.”

Over VWE

VWE Automotive is al ruim 40 jaar zakelijk dienstverlener voor de autobranche. Als RDW-provider voorziet VWE autobedrijven, leasemaatschappijen en fleetowners, consumenten en databedrijven van slimme online tools, realtime marktcijfers en voertuiginformatie. Aangevuld met kennis van wet- en regelgeving biedt VWE de klant gemak en ondersteuning in zijn bedrijfsprocessen. Van RDW-diensten en exportdienstverlening tot managementinformatie en remarketing dienstverlening.

Piet Renses, algemeen directeur van VWE:

“VWE heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als internationale partij op het gebied van online vraag en aanbod van voertuigen. Binnen deze markt heeft VWE een unieke positie bij het (internationale) autobedrijf. Samen met AVN kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van de juiste voorraad voor alle autobedrijven die we gezamenlijk van dienst zijn."

YES Corporate Finance
  • Blaak 34

    3011 TA Rotterdam

  • + toon alle adressen

  • Hooghiemstraplein 82

    3514 AX Utrecht