Aannemersbedrijf zoekt MBI-kandidaat

Gevestigd in Midden/Noord-Nederland
Aannemersbedrijf zoekt MBI kandidaat. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 5.500.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

21-50

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30068

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is op zoek naar een participerende bedrijfsleider (MBI-kandidaat) die zich in wil kopen in het aannemersbedrijf. Het bedrijf is lid van brancheorganisatie Bouwend Nederland, erkend leerbedrijf en ingeschreven bij Woningborg.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Midden/Noord-Nederland. Het bedrijf heeft een lange staat van dienst en heeft een goede naam opgebouwd in de regio. De onderneming beschikt over een modern pand op een goede locatie. Het pand met o.a. kantoor is in uitstekende staat, beschikt over een warmtepomp en zonnepanelen en is zeer goed bereikbaar. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer.

Medewerkers
Binnen de onderneming zijn er circa 20 personeelsleden in dienst. De onderneming heeft een vast team medewerkers dat zeer betrokken is bij het bedrijf.

Diensten
De diensten van de onderneming bestaan uit enkelmatige en projectmatige woningbouw, utiliteitsbouw en projectontwikkeling. Naast het leveren van hoogwaardige kwaliteit is het bedrijf ook innovatief en creatief. De onderneming richt zich met name op woningbouw. Dankzij jarenlange ervaring, expertise en vaste werkmethodes worden woningen snel en met hoge kwaliteit gebouwd. Wat betreft projectontwikkeling richt de onderneming zich met name op binnenstedelijke locaties en altijd met het doel om zelf te bouwen.De onderneming is betrokken bij het gehele bouwproces. Van de eerste schetsen, aanvraag van vergunningen, de organisatorische en bouwkundige aspecten tot mogelijkheden tot verduurzamen.

Omzet
De onderneming heeft een omzet van € 5 tot 6 miljoen. De EBITDA–marge bedraagt circa 7-9%.

Reden verkoop
De eigenaar/ondernemer heeft besloten (op termijn) een deel van zijn aandelen te willen verkopen. Op die manier werkt de ondernemer aan de continuïteit van zijn onderneming op langere termijn.

Profiel koper
De onderneming is geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector. 

Transactie
Verkoop van een deel van de aandelen aan een MBI-kandidaat is een eerste stap op weg naar een volledige bedrijfsoverdracht op middellange termijn. Verkoop van het restant van de aandelen zou daarbij plaats kunnen vinden aan de MBI-kandidaat of (gezamenlijk) aan een strategische koper.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!