Actief in verkoop van occasions en nieuwe auto’s en reparaties en onderhoud

Goedlopend autobedrijf (West-Nederland) actief in verkoop van occasions en nieuwe auto’s en reparaties en onderhoud. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 5.100.000

EBITDA

EBITDA € 370.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

West Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30262

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is als servicedealer en Erkend Reparateur aangesloten bij een gerenommeerd merk. De kernactiviteiten van de onderneming zijn divers. Zo legt de onderneming zich onder meer toe op in- en verkoop van occasions en nieuwe auto’s. Zowel personenauto’s als bedrijfswagens vallen onder het assortiment. Daarnaast voert het bedrijf reparaties en onderhoud uit. De onderneming levert eerlijk en deskundig advies en heeft dan ook een goede naamsbekendheid in de omgeving opgebouwd. De onderneming beschikt daarnaast over een uitgebreid klantenbestand.

Locatie
De onderneming is gevestigd in West-Nederland. De onderneming heeft een moderne showroom van waaruit verkoop plaatsvindt. Daarnaast beschikt de onderneming over een goed uitgeruste werkplaats.

Omzet
De onderneming heeft in 2020 een omzet van circa € 5.100.000 gerealiseerd. De EBITDA bedraagt circa € 370.000 in 2020. 

Medewerkers
Naast de ondernemers zijn er vijf personen werkzaam binnen de onderneming. Er is één medewerker werkzaam als commercieel manager. Daarnaast zijn vier werknemers werkzaam in de werkplaats. Eén van de ondernemers is voornamelijk werkzaam als bedrijfsleider, de ander verzorgt de administratie. De werknemers zijn zeer betrokken bij het bedrijf. Het team werkt met de nieuwste apparatuur en wordt continu geschoold.

Reden verkoop
De huidige ondernemers hebben vanwege hun leeftijd besloten de onderneming te willen verkopen. Zij zijn na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Profiel kandidaat-koper
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Daarnaast is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector of voor een investeerder. 

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie (verkoop van 100% van de aandelen). Het onroerend goed wordt gehuurd maar is tevens in eigendom van de ondernemers. Voorkeur van verkopers gaat uit naar de continuering van de verhuur van het onroerend goed (minimaal 5 jaar). In overleg is verkoop ook bespreekbaar. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.