Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Bouwtechnische handelsonderneming plus eigen hout-/bouwmaterialenhandel

Regionaal opererend in Friesland


Beschrijving

Beide ondernemingen bevinden zich op twee losse locaties in hetzelfde dorp in het zuiden van Friesland.

Activiteiten
De bouwtechnische handelsonderneming levert met name constructieve en technische artikelen, zoals ijzerwaren en (elektrische) gereedschappen, hang- en sluitwerk, sanitair, elektra en klein assortiment hout-, plaat- en bouwmaterialen. Deze locatie beschikt tevens over een eigen bewerkingscentrum. Vanuit de hout-/bouwmaterialenhandel worden verschillende typen hout-, bouw-, plaat- en isolatiematerialen geleverd.

Bijzonderheden
Het onderscheidend vermogen van beide ondernemingen is een ruim en breed assortiment, de hoge mate van service en de expertise van het personeel. Zij vervullen een duidelijke regiofunctie en kennen veel terugkerende klanten. Klanten zijn voornamelijk regionale bouwers, installateurs, aannemers, overige bouw gerelateerde ondernemingen en voor een deel particulieren.

Kerncijfers
De totale gezamenlijke omzet bedraagt circa € 3,5 mln. op jaarbasis met een EBITDA marge van 10-15%. Bij beide bedrijven zijn tezamen 6-10 werknemers in dienst, exclusief aandeelhouders.

Reden verkoop en aangeboden belang
Als gevolg van het voorgenomen pensioen en het ontbreken van opvolging binnen de familie of de ondernemingen, wordt 100% van de aandelen van beide bedrijven ter overname aangeboden. Het onroerend goed is in eigen beheer. Verkopers wensen bij een transactie een langjarig huurcontract af te sluiten voor de onroerende zaken. 

Profiel koper
Deze onderneming is zowel interessant voor strategische partijen met uitbreidingswensen in de genoemde regio als voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Potentieel
Een mogelijk groeipotentieel voor de koper betreft de uitbreiding van de online verkoop (op dit moment nagenoeg nihil) en naar eigen wens de uitbreiding van de activiteiten. Voor strategische kopers liggen kansen op het gebied van regionale uitbreiding, schaalvergroting en synergievoordelen.

Omzet
€ 3,500,000
Winst
EBITDA € 400,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Noord Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Groothandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28636
Rechtsvorm
B.V.