Met ruime showroom, werkplaats en garage

Camper- en caravandealer gevestigd in Zuidoost-Nederland ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 11.095.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Horeca, toerisme & recreatie

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#29883

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De organisatie biedt het totaalpakket rond campers en caravans: verkoop van nieuwe en tweedehandsmodellen, onderhoud en reparatie. Het bedrijf kan haar klanten voorzien in alle zaken rond de caravan en camper. Naast verkoop en verhuur van verschillende merken, waaronder één exclusief dealerschap, wordt een breed scala aan accessoires aangeboden in de winkel. Ook kan worden voorzien in al het onderhoud, APK, reparaties en schadeherstel. Dankzij deskundige medewerkers die meedenken in de beste oplossing voor de klant, jarenlange ervaring en uitstekende service is het bedrijf een gerenommeerde partij in Nederland. 

Locatie
De onderneming is gevestigd in Zuidoost-Nederland. Naast een ruime showroom beschikt het bedrijf over een goed uitgeruste werkplaats en garage. De werkplaats is voorzien van 12 werkstations, met ieder een eigen functie. 

Omzet
Zowel de financiële posities als het rendement zijn goed te noemen. De omzet bedroeg in 2020 circa € 11.095.000. Hiervan heeft circa € 8.485.000 betrekking op de verkoopactiviteiten. De overige omzet wordt gerealiseerd uit verhuur- en werkplaatsactiviteiten. De EBITDA-marge in 2020 bedroeg circa 4%.

Bijzonderheden
De vooruitzichten voor de markt zijn uitstekend door de toegenomen vraag naar voertuigen waarmee individueel reizen mogelijk wordt gemaakt. In 2020 is de omzet bijna 30% hoger dan in dezelfde periode van 2019. Het bedrijfsresultaat is met 133% toegenomen. De vaste kosten van de onderneming zijn relatief stabiel, de marge op de voertuigen leidt daarom direct tot stijging van het bedrijfsresultaat.

Medewerkers
Naast de ondernemer zijn er zeven monteurs, drie administratieve medewerkers en twee verkopers in vaste dienstbetrekking bij de onderneming. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een flexibele schil van circa zeven arbeidskrachten. In 2020 is een directeur aangetrokken die de dagelijkse taken van de huidige aandeelhouder overneemt. De onderneming is derhalve onafhankelijk van de DGA. 

Reden verkoop
De huidige ondernemer heeft mede vanwege de leeftijd en gebrek aan opvolging besloten tot verkoop over te willen gaan.

Profiel kandidaat- koper
De onderneming is geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat met enige kennis van de sector is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hierbij geeft de verkoper de voorkeur aan een aandelentransactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en kan onderdeel uitmaken van de transactie, verhuur van het onroerend goed is tevens mogelijk. 

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.