Detacheerder van IT-specialisten

Gespecialiseerd in Oracle, Java, GIT, Eclipse en HTML


Beschrijving

Een detacheerder van IT-specialisten. Het personeel is gespecialiseerd in diverse ontwikkeltalen- en -tools waaronder Oracle, Java, GIT, Eclipse en HTML.

Bijzonderheden
De onderneming is gevestigd in Noord-Nederland en bestaat al een geruime tijd. In deze jaren heeft zij een netwerk opgebouwd met verscheidende professionele tussenpartijen waarvan zij opdrachten verkrijgt.

Activiteiten
De activiteiten vinden grotendeels plaats in de noordelijke helft van Nederland. Klanten van de onderneming zijn onder meer (semi-)overheidsbedrijven en bedrijven actief in de ICT, transport en de agrarische sector.

Medewerkers
Het bedrijf heeft zes IT’ers in dienst (ca. 6 FTE) en hecht veel waarde aan de kwaliteit van de dienstverleningen in combinatie met een prettige werksfeer. Het personeel wordt gestimuleerd om kennis up-to-date te houden door middel van cursussen en opleidingen. Daarnaast is er op regelmatige basis een bedrijfsuitje.

Financieel

  • De omzet bedroeg in het boekjaar 2019 circa € 1.150.000. In het boekjaar 2019 had de onderneming negen IT’ers in dienst, nu het personele bestand in 2020 uit zes IT’ers bestaat bedraagt de verwachte omzet over 2020 circa € 765.000, met een genormaliseerde EBITDA van 6,8%.
  • De financiële positie van het bedrijf is gezond.
  • De vooruitzichten voor de markt zijn goed vanwege de toenemende vraag naar IT-specialisten en de mogelijkheid om landelijk diensten aan te bieden.

Structuur en organisatie
De ondernemer zelf is beperkt betrokken bij het management van de onderneming en besteedt ca. 0,4 FTE aan managementtaken en administratieve werkzaamheden. Er is verder geen personeel actief in de operationele organisatie.

Reden verkoop
De huidige ondernemer heeft vanwege de leeftijd en gebrek aan opvolging besloten tot verkoop over te gaan. Uiteraard is de ondernemer bereid om na overdracht betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is voornamelijk geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten wil uitbreiden en/of synergievoordelen wenst te behalen. Tevens is de onderneming geschikt voor een investeerder of voor een ondernemende MBI-kandidaat met kennis van de sector.

Transactie
De ondernemer wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen waarbij de voorkeur uitgaat naar een aandelentransactie. Het onroerend goed wordt gehuurd van een derde en behoeft geen onderdeel uit te maken van de transactie wegens een aflopend huurcontract. 

Verdere procedure / contactgegevens
Graag komen wij in contact met ondernemers die interesse hebben in dit detacheringsbedrijf. Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet

€ 765.000

Winst

EBITDA € 52.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Noord Nederland

Sector

IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29211

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!