Bedrijfssoftware in de vorm van eigen webapplicatie

Digitaal kwaliteitsmanagementsysteem ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 400.000

EBITDA

EBITDA € 52.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30366

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem, momenteel gericht op de zorg- en welzijnssector. Het digitale systeem is zo’n acht jaar geleden volledig vanuit eigen kennis en inzicht ontwikkeld.

Bedrijfssoftware
De onderneming biedt onder andere bedrijfssoftware in de vorm van een online applicatie, advies en ontwerp van modellen voor haar klanten. De toepassingen zijn geschikt voor zowel kleine als grote organisaties.

Doel van de onderneming
Het doel van de onderneming is niet alleen een gewenst kwaliteitscertificaat te behalen, maar het kwaliteitsmanagementsysteem van de klant zó te implementeren dat het helpt om de prestaties van de organisatie te verbeteren.

Klantenbestand
Het klantenbestand bestaat op dit moment volledig uit organisaties die werkzaam zijn in de zorg- en welzijnsector. Het gaat hierbij om onder andere apotheken, zelfstandige klinieken, zorginstellingen (zowel kleine als grote instellingen) en mondzorgpraktijken. Het systeem kan echter breed in productie- en dienstverlenende sectoren worden ingezet.

Onroerend goed
Er is geen onroerend goed in eigendom, de onderneming huurt een bedrijfsruimte in een bedrijfsverzamelgebouw in Midden-Nederland.

Potentie
Kwaliteitssystemen en certificering zijn niet meer weg te denken. Er is hierdoor veel potentie voor de applicatie, in diverse sectoren, zowel in binnen- als buitenland.

Verdienmodel
Het verdienmodel bestaat uit jaarlicenties (vaak 2 of 3-jarige overeenkomsten) en advieswerk dat bestaat uit het inrichten van kwaliteitssystemen in de webapplicatie. Er is veel kennis op gebied van kwaliteitsmanagement en certificering aanwezig, met de mogelijkheid en bereidheid om deze in de komende jaren over te dragen en te helpen uitbouwen.

Netwerk
De onderneming heeft een breed netwerk bestaande uit professionals en certificatie instellingen. Er zijn diverse mogelijkheden om op te schalen, onder andere door te investeren in de sales en het aanboren van nieuwe doelgroepen en markten.

Financieel resultaat
De onderneming heeft in 2020 een omzet van € 400.000 gerealiseerd. De winst is opgebouwd uit € 240.000 licenties en € 160.000 advieswerk. De EBITDA in 2020 bedroeg circa € 52.000. Voor 2021 wordt een hogere omzet verwacht en een groei van de nettowinst met 50%.

Interne organisatie
Er zijn drie medewerkers (2,8 FTE) in dienst bij de onderneming. De directeur, een adviseur en een lead software developer. Daarnaast werkt de onderneming op contractbasis met twee zzp-software developers, beide 0,4 FTE.

Reden verkoop
De oprichter en DGA heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Daarnaast is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector en beschikking over voldoende eigen inbreng, of voor een investeerder.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. Aandelen- of activatransactie in overleg

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.