Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Goed renderend handelsbedrijf in de recreatieve automotivesector

Groot marktaandeel in nichemarkt


Beschrijving

Ter overname bieden wij een zeer goed renderend handelsbedrijf in de recreatieve automotivesector in Midden-Nederland aan.

Bijzonderheden
De onderneming is voornamelijk gericht op de verkoop van voertuigen die gebruikt worden voor recreatiedoeleinden. Men is dealer van een paar gerenommeerde merken, waarbij voor een tweetal merken geldt dat dit een exclusief dealerschap is voor de Nederlandse markt. Naast de verkoop wordt een gedeelte van de omzet gerealiseerd door werkzaamheden in de werkplaats.

Efficiëntie
Door de efficiënte aansturing van de onderneming is de bezettingsgraad in de werkplaats hoog. Hierdoor wordt zowel marge gerealiseerd op de bestede uren als op de gebruikte materialen. Daarnaast bestaat een klein gedeelte van de omzet uit verhuuractiviteiten.

Niche
De onderneming bevindt zich in een nichemarkt en heeft daarin een behoorlijk marktaandeel. Door demografische ontwikkelingen zijn de vooruitzichten voor deze markt uitstekend.

Locatie
Door de centrale ligging in Nederland en de goede bereikbaarheid, is de onderneming voor zowel klanten als leveranciers gunstig gelegen. Door de ruim opgezette showroom met een grote keuze aan voorraadmodellen is het aantal klantbezoeken per dag hoog. Naast de showroom wordt op een externe locatie ruimte gehuurd voor opslag en voortuigen die afgeleverd worden.

Financieel

  • De omzet bedroeg in 2018 ruim € 10.800.000. Hiervan heeft circa € 9.500.000 betrekking op de verkoopactiviteiten. De overige omzet wordt gerealiseerd uit verhuur- en werkplaatsactiviteiten.
  • De brutowinstmarge bedraagt circa 16% met een EBITDA marge van circa 10%.

Structuur en organisatie
Er zijn, naast de twee eigenaren, 7 personeelsleden werkzaam, waarvan 4 ervaren monteurs en een drietal verkopers. De werkzaamheden in de werkplaats worden, onder leiding van de chef werkplaats, zelfstandig uitgevoerd.

Reden verkoop
Vanwege gebrek aan opvolging en focus op andere activiteiten willen de ondernemers deze onderneming verkopen.

Overname kandidaat
De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat is ook welkom mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. De verkoper wenst het bedrijf uiteindelijk voor 100% te verkopen. Het onroerend goed is niet in eigendom van de onderneming, enkel de huurcontracten van de gebruikte panden zijn derhalve onderdeel van de transactie.

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet
€ 10,800,000
Winst
EBITDA € 1,080,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Midden Nederland
Sector
Automotive, transport & logistiek
Type klanten
B2C
Profielnummer
#27800
Rechtsvorm
B.V.