Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Goedlopend autobedrijf

Inkoop, verkoop, reparatie en onderhoud


Beschrijving

Het betreft een autobedrijf exact tussen Amsterdam en Utrecht, Woerden en Hilversum. Gelegen op een landelijk terrein. Het vertrouwde en lieve karakter geeft een groot voordeel binnen de autobranche. Circa 3000m2 verspreid over een buitenterrein, werkplaats en verkoophal met kantoor en kantine.

Bijzonderheden
Er is ruimte voor 100 auto’s. Er staan gemiddeld 65 auto’s waarvan 50 op voorraad. 4 Leenauto’s worden gratis meegegeven aan klanten. Dit is voornamelijk voor klanten die hun auto langdurig achterlaten. Op het terrein bevindt zich ook een kantoorruimte met receptie om klanten te ontvangen. Deze is een jaar geleden compleet gerenoveerd. Er is een koffie- en thee hoekje aanwezig voor klanten. Boven het kantoor is er een keuken waar zich een groot tafel bevindt die nu gebruikt wordt voor bedrijfsvergaderingen en/of kantine.

Historie
De eigenaar is na afronding van zijn autoverkoopschool begonnen met inkoop en verkoop van auto’s aan huis. Dit is uitgegroeid tot hetgeen wat het nu is. Tussendoor heeft hij een internetmarketingbedrijf gerund met een compagnon. Hier heeft hij zich uit laten kopen en is hij zich volledig gaan richten op auto’s. Sinds een jaar wordt de ervaring in internetmarketing succesvol ingezet om nieuwe klanten te werven voor zijn autobedrijf.

Kernactiviteit
Inkoop en verkoop van auto’s De inkoop gebeurt geheel onafhankelijk. Het bedrijf is dus niet afhankelijk van auto’s die dealervrienden binnenkrijgen. Er wordt actief gezocht naar een vooraf ingesteld criterium. Hiervoor is er een bedrijfsgeheim die een groot voorsprong geeft op andere bedrijven. Zodoende is de inkoper vaak de eerste beller bij een nieuw geplaatste advertentie online. Dit is jarenlang hét grote succesfactor van de afdeling inkoop. Hiermee worden circa 500 auto’s per jaar verkocht met een gemiddelde statijd van 40 dagen.

Werkplaats
Sinds 3 jaar is er een eigen werkplaats met APK, diagnose, airco service, onderhoud en reparatie. De werkplaats is uitgerust met 3 bruggen en alle denkbare apparatuur en gereedschap. 1 Van de monteurs houd zich vooral bezig met APK, onderhoud, reparatie; dus de korte en lichte klussen. De andere monteur houd zich bezig met langdurige klussen. Hierbij speelt het vervangen van distributiekettingen van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda een grote rol. Deze speciale klussen leveren tussen €695,- en €3500,- omzet per klus op. Er is hiervoor een gedeelte van de site beschikbaar gesteld met video’s en foto’s ter promotie.

Postitieve recensies
Er is tijd en energie gestoken in de online reputatie. Hiermee zijn er veel echte en unieke recensies van klanten zichtbaar op Google en Facebook. Hierdoor heeft het bedrijf in vergelijking met andere bedrijven een zeer goede imago en scoort het bedrijf erg goed op Google en Facebook ranking. Er zijn momenteel circa 100 recensies zichtbaar. Dit kan indien gewenst opgevoerd worden.

Medewerkers
De eigenaar is 4 dagen per week werkzaam. Naast hem zijn er 5 werknemers waaronder 2 monteurs, een verkoper, een inkoper en een parttime administratie medewerkster.

Internetmarketing
Met name SEO en Adwords vormen zorgen samen voor veel nieuwe klanten. Deze campagnes zijn geheel door de eigenaar opgezet. Door een te grote succes, zijn diverse campagnes (zoals het succesvolle distributieriemen vervangen) gepauzeerd en teruggeschroefd naar 1 activiteit; het vervangen van distributiekettingen van Audi, Volkswagen, Seat en Skoda.

Financiën
In maart 2018 is er met terugwerkende kracht een BV van gemaakt om fiscaal minder belasting te betalen. Hiervoor was het een eenmanszaak. Het bedrijf heeft een BV vorm met een holding erboven. Het heeft geen leningen. Er is zelfs een overschot aan financiële middelen. Het bedrijf levert 180.000 euro netto per jaar op. In de financiële verslagen zijn voorzieningen opgenomen. Hierdoor is de nettowinst lager uitgevallen. De voorzieningen kunnen geteld worden als winst.

Toekomstvisie
Inkoop en verkoop van auto’s De inkoop en verkoop is momenteel gericht op kleine auto’s met maximaal 100.000km’s. Hiermee worden circa 40 auto’s per maand verkocht. Dit kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld stations, mpv’s, luxe of elektrische auto’s. Er is ook gedacht om de grens van 100.000km’s te verhogen naar 150.000km’s. Hoe dan ook, zal er een voorsprong zijn op de concurrent door de unieke inkoopstrategie: de inkoper van het bedrijf is er als eerste bij als er een auto online wordt geplaatst.

Werkplaats
Uit de werkplaats kan er nog veel behaald worden. Hiervoor zijn nieuwe monteurs nodig. Zo nu en dan worden wij benadert door monteurs die graag bij ons willen werken. Momenteel hebben 2 monteurs zich aangemeld bij ons. Zij willen hier werken mits zij samen aangenomen worden. Er is helaas plaats voor 1.

A Middels internetmarketing kunnen nog veel opdrachten binnengehaald worden

 • Voorbeeld 1: marketing voor 3.2 motoren activeren
  Momenteel is er een stop op klussen voor 3.2 motoren. Het is al druk genoeg. Deze klussen nemen namelijk circa 3 dagen in beslag maar leveren wel tussen €3.000 tot €4.000 omzet op.
 • Voorbeeld 2: marketing voeren voor andere automerken met kettingen
  De gedachte hiervan is dat wanneer je 1 keer een klus doet, je de 2e keer sneller bent. Voorbeeld: een klus van een Audi 1.2 ketting vervangen kan nu in 1,5uur gedaan worden. En dit levert 425 euro netto op. Zulke specialistische klussen kunnen uitgebreid worden naar bijvoorbeeld Opel en Mercedes kettingen. Speciaal hiervoor kan er een 2e monteur aangenomen worden.
 • Voorbeeld 3: APK uitbreiden
  Er kan actief gezocht worden naar APK klussen. Er wordt momenteel geen marketing hiervoor gevoerd. Zowel geen regionaal als online.
 • Voorbeeld 4: Reparatie en onderhoud uitbreiden
  Er kan actief gezocht worden naar dit soort klussen. Er wordt momenteel geen marketing hiervoor gevoerd. Zowel geen regionaal als online.

B Middels klantencontact kan er veel inkomsten gegenereerd worden

 • Er wordt nog geen herinnering gestuurd naar klanten voor hun jaarlijks APK. Hier ligt een kans open.
 • Ook worden zomer of winter inspecties niet herinnert aan klanten.

Reden voor verkoop
De huidige eigenaar ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende groeifase.

Aangeboden belang en transactievorm
De eigenaar wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hij staat open voor zowel een aandelentransactie als een activa passiva transactie. Het onroerend goed is niet in eigendom van het bedrijf.

Huurcontract en financiering
De nieuwe eigenaar neemt het lopende huurcontract over. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 550.000 excl. voorraad auto's.

Omzet
€ 2,763,000
Winst
Nettowinst € 185,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Nederland
Sector
Automotive, transport & logistiek, Overig
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28292
Rechtsvorm
B.V.