Groothandel van spirituele producten, mineralen & edelstenen

Bedrijf met veel mogelijkheden in een specifieke B2B markt


Beschrijving

Het bedrijf is in meer dan 17 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel van spirituele producten, mineralen en edelstenen. Een volwassen bedrijf met een stevige positie in de markt en een "klinkende" naam.

Klanten
De producten worden verkocht aan therapeuten, detailhandel en particulieren. Met een uitgebreide, gebruiksvriendelijke en informatieve website worden de klanten uitgebreid geïnformeerd over de producten en biedt hen de mogelijkheid alle producten online te bestellen. Het bedrijf beschikt over een zeer ruime fysieke showroom/winkel voor het volledige productgamma met afhaalfaciliteiten voor de klanten. De producten worden wereldwijd ingekocht bij voornamelijk vaste leveranciers

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in Midden-Nederland in een modern huurpand. Naast de eigenaresse zijn er 11 medewerkers in dienst.

Omzet
Het bedrijf realiseert een omzet van ca. € 1.200.000 per jaar en kent een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) in 2020 van € 250.000. Het eigen vermogen bedraagt € 550.000. Voor 2021 wordt een groei verwacht van 26%.

Overnameprijs
De overnameprijs is nader overeen te komen, maar houdt u rekening met een totaal prijs van ca. € 1.900.000,- . De huidige eigenaresse is bereid om voor de juiste partij een (deel)financiering te verstrekken indien nodig.

Profiel koper
De koper dient kwaliteit en dienstverlening belangrijk te vinden en geïnteresseerd te zijn in de producten en hun toepassingen. Om een soepele overdracht mogelijk te maken, dient de potentiële koper over een ca. € 500.000,- vrije eigen middelen te beschikken. Zeer geschikt voor een commerciële MBI-er (mits hij/zij kan beschikken over voldoende financiële middelen).

Omzet

€ 1.200.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Midden Nederland

Sector

Groothandel

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28664

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!