Handelsbedrijf in caravans en campers

Met eigen winkel met accessoires


Beschrijving

Een handelsbedrijf in caravans en campers te Zuidoost-Nederland. De onderneming heeft een lange staat van dienst en is een gerenommeerde partij in de markt. Door het brede pakket aan diensten kunnen klanten er met alle zaken rondom campers en caravans terecht.

Activiteiten
De activiteiten van de onderneming zijn voornamelijk gericht op de verkoop van nieuwe en tweedehands campers en caravans. Daarnaast is men dealer voor een aantal bekende merken, waarbij voor één merk geldt dat dit een exclusief dealerschap is voor de Nederlandse markt.

Verkoop
Naast verkoop richt men zich ook op verhuur, reparatie en onderhoud van campers en caravans en heeft zij een winkel van waaruit accessoires verkocht worden. De onderneming is goed bereikbaar en beschikt over een ruim opgezette showroom. Daarnaast heeft het een goed uitgeruste werkplaats welke is voorzien van 12 werkstations. Ieder werkstation heeft een eigen hefbrug en functie: onderhoud, (schade-)reparaties, afleverings-klaarmaken en montage van accessoires of meubelaanpassingen.

Financieel
Zowel de financiële posities als het rendement zijn goed te noemen.

  • De omzet bedroeg in 2019 ruim € 8.600.000. Hiervan heeft circa € 6.700.000 betrekking op de verkoopactiviteiten. De overige omzet wordt gerealiseerd uit verhuur- en werkplaatsactiviteiten.
  • De EBITDA-marge in 2019 bedroeg circa 4%.
  • De vooruitzichten voor de markt zijn uitstekend door de toegenomen vraag naar voertuigen waarmee individueel reizen mogelijk wordt gemaakt. In het eerste halfjaar van 2020 is de omzet 40% hoger dan in dezelfde periode van 2019. Het bedrijfsresultaat is met 176% toegenomen.
  • De vaste kosten van de onderneming zijn relatief stabiel, de marge op de voertuigen leidt daarom direct tot stijging van het bedrijfsresultaat.

Structuur en organisatie
Naast de ondernemer zijn er zeven monteurs, drie administratieve medewerkers en twee verkopers in vaste dienstbetrekking bij de onderneming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een flexibele schil van circa zeven arbeidskrachten. In 2020 is een directeur aangetrokken die de taken van de huidige aandeelhouder overneemt. De onderneming is derhalve onafhankelijk van de DGA. 

Reden verkoop
De huidige ondernemer heeft mede vanwege de leeftijd en gebrek aan opvolging besloten tot verkoop over te willen gaan.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij. Een MBI-kandidaat met enige kennis van de sector is ook welkom, mits deze beschikt over voldoende eigen middelen.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Hierbij geeft de verkoper de voorkeur aan een aandelentransactie. Het onroerend goed is in eigendom van de ondernemer en kan onderdeel uitmaken van de transactie, verhuur van het onroerend goed is tevens mogelijk.

Omzet

€ 8.600.000

Winst

€ 344.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Zuid Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek, Horeca, toerisme & recreatie

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29189

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!