Metaalbedrijf

Gespecialiseerd in prototypes, enkel stuks en kleine series


Beschrijving

De onderneming is gevestigd in Zuid-Oost Nederland en betreft een innovatief verspanend bedrijf. Het machinepark is up-to-date, hieronder bevinden zich 3, 4 en 5- assige bewerkingscentra en een beladingsrobot. De belangrijkste hoogwaardige bewerkingen en technieken zijn CNC-frezen en CNC-draaien, draadvonken en zagen. De onderneming is gespecialiseerd in prototypes, enkel stuks of kleine series met een hoge precisie en moeilijkheidsgraad. Te bewerken materialen zijn metalen, non-ferro metalen, kunststof, brons, titanium, exotische materialen en roestvast staal.

Personeel
De onderneming bestaat uit 5-10 FTE.

Afnemers
Afnemers variëren van internationaal georiënteerde multinationals tot familiebedrijven en zijn actief in diverse sectoren zoals food, textiel, grafisch, apparatenbouw en engineering. Het bedrijf wordt in een vroeg stadium betrokken bij én werkt nauw samen met R&D afdelingen van afnemers.

Investeringsoverwegingen

  • Gevestigd in Zuid-Oost Nederland dichtbij leveranciers en afnemers. Daardoor sterke positie in het zuiden met zeer sterke maakindustrie;
  • Deskundigheid medewerkers. Het team bestaat uit een gezonde mix van jonge gekwalificeerde en ervaren vakkrachten die zelfstandig werken;
  • Groeimogelijkheid door cross-sell technieken naar andere materialen en markten alsmede verhoging bezettingsgraad beladingsrobot en uitbreidingsmogelijkheden pand;
  • Rendement is stabiel – groeiend. Door uitstekende naam en reputatie als gevolg van continue focus op kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Transactievorm en aangeboden belang
De beoogde transactie betreft een 100% aandelenoverdracht waarbij u eigenaar van de werkmaatschappij wordt en een activa transactie met betrekking tot het machinepark.

Reden van verkoop
De ondernemers zijn na jaren van opbouw en professionalisering van de onderneming klaar voor een volgende fase in hun leven. Hiervoor zijn zij op zoek naar een strategische partij of MBI-kandidaat die de groei- en uitbouwkansen voor de onderneming, kan benutten. De eigenaren staan open voor een goede en nader te bepalen overdrachtsperiode.

Omzet

€ 1.200.000

Winst

EBITDA € 400.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Zuid Nederland

Sector

Bouw & installatietechniek, Industrie & productie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#27840

Online Kerstshow | 3 dec | 15.30 uur

Online Kerstshow

Programma

Kijk donderdag 3 december van 15.30 - 17.00 uur naar de online Kerstshow van Brookz & Dealsuite. De ultieme afsluiting van een bijzonder overnamejaar!

  • Top 10 mooiste MKB-deals
  • Outlook 2021
  • Column Robert De Boeck
  • Lancering Brookz 500
  • Bekendmaking winnaars F&O Awards
Schrijf je in!