Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Online marktplaats voor volunteers & administratiewebsite

Twee zeer veelbelovende startups te koop


Beschrijving

HOVOS.COM
Platform, marktplaats voor vrijwilligers en hosts.

In het kort waar Hovos voor staat
De naam 'HOVOS' staat met een beetje creativiteit voor 'HOsts and VOlunteerS', maar het is vooral een korte en unieke merknaam waar de domeinnaam hovos.com voor beschikbaar was plus een hele rits andere landen domeinen waaronder ook uiteraard de .nl naam en de meeste belangrijke Europese en internationale namen (zie hieronder alle domeinnamen). 

Marktplaats
Hovos is een marktplaats voor mensen die hulp nodig hebben voor iets waar moeilijk of niet gewenst reguliere hulp kan worden geboden binnen de commerciele sfeer. De hulp wordt geboden door vrijwilligers die kunnen logeren bij de hosts (een bed en maaltijden zijn veelal inbegrepen). Het concept is al vrij oud en WWOOF (Willing Workers On Organic Farms) is voor velen een bekende organisatie die in feite hetzelfde format hanteerden en hanteren.  

Waarde van Hovos
De waarde van Hovos wordt bepaald door o.a. de volgende zaken: 

* Een hele rits van domeinnamen. Behalve de meest waardevolle domeinnaam hovos.com hebben we ook de volgende namen geregistreerd: hovos.at, hovos.ch, hovos.co.uk, hovos.de, hovos.es, hovos.fr, hovos.gr, hovos.it, hovos.net, hovos.nl, hovos.nz, hovos.org, hovos.se, hovos.us

* Een volledig ingericht Google Adwords en Analytics account waarbij we over de jaren de keywords hebben geoptimaliseerd en er dus veel historische data is verzameld.

* Accounts bij alle social media zoals Facebook, Twitter, Instagram

* Een zeer uitgebreide backoffice waar de nieuwe eigenaar zonder programmeurs de hele website kan managen, waaronder: goedkeuren van nieuwe gebruikers, markeren van gebruikers als 'spammer' of 'scammer', een tool om foto's goed te keuren en eventueel te editen (veel foto's worden gedraaid geupload of moeten worden bijgesneden), een zoekoptie om hosts en volunteers snel te kunnen opzoeken, edit opties voor alle gebruikersdata, een tool om de sim card orders af te handelen, begeleidende brieven te printen, statistieken over het aantal nieuwe aanmeldingen, afmeldingen, dagelijkse omzet, maandomzet, jaaromzet, aantal verstuurde contactberichten etc. , een tool om alle website teksten te vertalen voor alle huidige 7 talen (Engels, Italiaans, Frans, Duits, Nederlands, Spaans, Portugees), EU BTW tool waarbij de omzet van alle EU landen wordt bijgehouden (belangrijk voor de zgn MOSS regeling), een tool om alle email templates aan te passen, een volledig geintegreerd op email gebaseerd CRM systeem voor support naar hosts en volunteers, een blog management systeem, verificatie via SMS en paspoort verificatie. 

* Ruim 2000 actieve hosts en 14000 actieve volunteers

* Een volledig responsieve website waardoor de site op alle devices goed werkt, van smartphones tot de grootste beeldschermen

* Een strakke huisstijl die in alle uitingen is doorgetrokken, van briefpapier en visitekaartjes tot alle banners en de Hovos Travelsim kaart en uiteraard de website zelf.

* Een global sim card (de Hovos Travelsim) die voor internationale reizigers kostenbesparend werkt voor 'roaming kosten'  en tevens de mogelijkheid biedt om lokale virtual numbers te 'huren' . Er is nog zo'n €15,000 beltegoed. 

* Een zeer ervaren team van 2 programmeurs in India, wat de kosten voor voortgaande ontwikkeling en onderhoud met factor 10 verlaagd vergeleken met het inhuren van gelijkwaardige programmeurs in Nederland.  De langst dienende is reeds 15 jaar bij me in dienst, de andere programmeur zo'n 7 jaar. Beide zijn ze zeer ervaren op een breed terrein mbt website development. 

* Koppeling aan Adyen als PSP (Payment Service Provider)

App ontwikkeling: er wordt momenteel gewerkt aan een app, die we als zeer belangrijk beschouwen, vooral voor de volunteers die veelal vrij jong zijn - hosts zijn meestal wat ouder). 

Huidige omzet: ongeveer €10.000 per jaar. 

ADMINI.COM
Online boekhoudprogramma voor zzp'ers.

Notitie: Admini.com is niet live beschikbaar, maar geinteresseerden kunnen toegang krijgen tot de test server om de huidige versie te bekijken. 

In het kort waar Admini voor staat
Je zou de naam 'ADMINI' kunnen lezen als 'ADministratie MINI' , een kleine maar vooral simpele manier om je boekhouding te doen. De ontwikkeling is begonnen in 2010, in eerste instantie voor mijn eigen boekhoudingen. Het is voortgekomen uit een simpel Excel sheetje waarin ik mijn boekhoudingen bijhield. Ik heb dit ook aan vrienden gegeven, dit excel sheetje en nog steeds zijn er een aantal die dit met plezier gebruiken. Probleem hiermee was dat je de code makkelijk kon wijzigen en dan kwamen deze vrienden bij mij terug om het te fixen. Daarom heb ik besloten om het naar een volgende level te brengen en heb ik er een website voor gemaakt. Admini is echter nooit openbaar live gegaan.

Boekhoudoplossing
Admini is vooral simpel, in tegenstelling tot de meeste andere boekhoudoplossingen. Admini zou in mijn ogen wat Airbnb in de vakantiehuizen markt heeft gedaan, wat Google in de zoekmachinemarkt heeft gedaan, wat Uber in de taximarkt heeft opgeschud. Zo goed als alle online boekhoudprogramma's maken dezelfde fout dat ze de invloed van boekhouders en financiele experts te veel laten meewegen in hoe het programma eruit komt te zien. Als voorbeeld haal ik wel eens aan het online boekhoudprogramma Reeleezee , simplistisch gespelt, dus dat zou dan toch wel heel simpel moeten zijn. Vergeet het maar, ik snap er niets van, je merkt de invloed van boekhouders, accountants in de achtergrond. 

Huidige functionaliteit}
Admini bevat momenteel de volgende features: 

* invoeren van transacties, bankafschriften, bonnetjes

* opstellen van facturen

* bijhouden van de btw

* overzichten en rapportage van alle transacties, winst & verliesrekening, balans

* btw aangiftes: van de belastingdienst hebben we een licentie om via Admini btw aangiftes in te dienen, dit is getest maar nog niet daadwerkelijk live gebruikt

* importeren van bankafschriften via Yodlee, maar feitelijk is het wachten op De Nederlandse Bank voor het verplichten van banken om financiele gegevens van klanten te delen met derden zoals online boekhoudprogramma's. Dit maakt deel uit van de PSD2 directive en deze is in Nederland sterk vertraagt, wellicht met opzet door de banken, want die staan hier niet om te springen uit vrees dat ze marktaandeel verliezen - en terecht. 

Admini is niet live, maar ik kan geinteresseerden toegang geven op onze beta server. 

Waarde van Admini
De waarde wordt bepaald door de volgende zaken: 

* Veel waardevolle domainnamen waarvan admini.com de belangrijkste is. De andere domeinnamen zijn: admini.at, admini.be, admini.ch, admini.co.il, admini.co.nz, admini.de, admini.es, admini.fr, admini.it, admini.nl. 

* Een goed uitgewerkte huisstijl die overal in wordt doorgevoerd.

* Een solide structuur / framework van de website, oneindig schaalbaar door gebruik makend van de multiplex techniek 'sharding' . 

Reden verkoop
Ik ben nu 57 jaar en heb me sinds 1990 bezig gehouden met online applicaties, producten, websites, games ontwikkeling, chat applicaties, bestelsystemen etc. - bekijk de timeline van mijn loopbaan maar eens op www.pimpernel.com. 

Eerdere deal
In 2015 hebben we onze voormalige huizenruil website HomeForExchange.com verkocht aan een concurrent en we hebben ons daarna grotendeels gericht op zowel Hovos als Admini. Na bijna 30 jaar vind ik het wel leuk geweest en wil me focussen op compleet andere bezigheden. Ik verblijf veelal op Mallorca waar mijn partner en ik een oud kolenmijn complex hebben gekocht en ik merk aan mezelf dat ik hier meer passie voor heb. Dus ik wil de online diensten Hovos en Admini van de hand doen, bij voorkeur in één deal, maar wellicht ook gescheiden.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 10,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
IT, online & e-commerce, Media, reclame & communicatie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25772
Rechtsvorm
B.V.