Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Online platform autobranche

Omzet uit verkoop van data & affiliate marketing


Beschrijving

De onderneming beheert meerdere e-commerce projecten en de eigenaren willen hun portfolio uitdunnen om zo de focus op een aantal projecten te leggen. De verkoop gaat om het platform binnen de autobranche met de bijbehorende ondersteunende websites.

Bijzonderheden
De website bestaat sinds 2013 en is in het bezit sinds 2015. Sinds 2015 is de omzet jaarlijks flink gegroeid. Daarom is in 2017 in een nieuw design en functionaliteiten geïnvesteerd. Daarnaast is voornamelijk geïnvesteerd in SEO wat heeft geresulteerd in uitstekende posities in Google.

Platform
Op het platform worden meer dan 200.000 bezoekers per maand bereikt die voornamelijk een auto willen kopen of willen verkopen. Hiermee wordt een gemiddelde winst van +- € 12.000 per maand behaald. De inkomsten komen voornamelijk uit de verkoop van autodata en het verkopen van leads binnen de autobranche doormiddel van affiliate marketing.

Kansen & groeimogelijkheden
Er zij nog nauwelijks A/B testen uitgevoerd om de conversie op de website te verhogen. Daarnaast hebben de ondernemers weinig tot niets met paid advertisement gedaan omdat hun expertise daar niet ligt. Ondanks dat er al goede SEO-posities zijn is hier ook nog een winst te behalen door meer relevante content te publiceren. Ook is het mogelijk om het aanbod van data producten uit te breiden om zo direct de omzet te verhogen.

Geschikt voor
Gezocht wordt naar een investeerder die het complete project wilt overnemen. Het project is geschikt voor een online marketing bureau die een betrouwbaar en stabiel project wilt onderhouden. Maar ook voor partijen met kennis en connecties in de autobranche zou het erg interessant zijn.

Omzet
€ 150,000
Winst
Nettowinst € 135,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
Automotive, transport & logistiek, IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B
Profielnummer
#27353
Rechtsvorm
Geen rechtsvorm